вівторок, 30 червня 2020 р.

"Молоді літератори України: радимо прочитати"

 Наразі українська література переживає свій підйом, що дуже радує. Адже це частина національного здобутку, який завжди залишається з нами. Пожвавлення літературного процесу в Україні сприяло формуванню потужної та цікавої сучасної української літератури, яка може задовольнити читацькі смаки будь-якої аудиторії. 





 Сьогодні в Україні ми спостерігаємо нову тенденцію - появу генерації молодих українських літераторів від 16 до 26 років. Свої дебютні твори вони написали саме у цьому віці. 
 Серед них: Любко Дереш, Любомира Княжич, Таня Малярчук, Галина Ткачук, Ксенія Харченко, Галина Логінова та інші.
Так Любко Дереш свій перший роман "Поклонімося ящірці" написав у 15 років, роман "Культ" - у 16 років, в 19 років - роман "Архе", за що його стали називати "вундеркіндом української літератури".
 Усі ці твори стали українськими бестселерами.
    На ці твори звернули увагу видавці з інших країн: Німеччини, Італії, Польщі, Франції тощо.
   Навіть у 2018 році роман "Поклонімося ящірці" було поставлено на сцені Веймарського національного театру в Німеччині. 
Книжкова виставка "Молоді літератори України: радимо прочитати" познайомить вас з молодими талановитими українськими літераторами, які тільки починають здійматися на літературний олімп та творять нову сучасну літературу. 

 Ці автори цікаві, самодостатні. Вони впроваджують в українську літературу особливий, чистий від вражень радянського минулого погляд, притаманний новому часові.
   Хоча здебільшого вони пишуть для молоді, але їх читають і дорослі.
 Знайомтесь! Читайте! Збагачуйтесь духовно! 

   

Немає коментарів:

Дописати коментар