четвер, 25 червня 2020 р.

Із циклу "Їх іменами славляться наші Теремки"

  

Петро́ Петрович Ма́га (нар. 12 липня 1971 р.) —Народний артист України, український актор, поет-пісняр, телеведучий, сценарист, режисер масових заходів.

З 1999 року — постійний режисер Театру пісні Павла Зіброва.
Актор, сценарист і режисер багатьох концертних вистав у Національному палаці "Україна".
У 1999-2007рр. - ведучий програми «Телефортуна» на «УТ-1» (потім — Першому національному).





  З 2008 по 2017 рр. -співведучий телепрограми "Шустер LIVE".
   



   

 З 2017 року є ведучим рубрики «Голос народу» в рамках програми «Вечірній прайм» на каналі "112 Україна".
  



  В 2014 році двоє друзів: президент компанії "Ліко-Холдинг" Ігор Лисов та народний артист України, в минулому актор театру, Петро Мага, об'єднавши свої підприємницькі та мистецькі таланти, вирішили заснувати перший театр в Голосіївському районі м. Києва. Особливістю театру мала стати ідея сімейного закладу, з домашньою і дружньою атмосферою. 
   Театр  відкрився 3 листопада 2014 року за адресою: вул. Конєва, 7 б і став називатися "Особистості". Місце розташування театру не випадкове, так як Петро Петрович сам проживає на масиві Теремки. Він же і став керівником театру.


  Це новий, сучасний театр з невеличкою залою (196 глядацьких місць) і тісним спілкуванням з глядачем (часто перед виставами художній керівник вітає глядачів особисто, а після вистав є можливість спілкування і фотографування акторів з гостями).
   Відвідувачі театру мають змогу не тільки розважитися чи збагатитися духовно, вони отримають можливість вирватися з середовища сірих буднів і отримати нові якісні враження.
  У театрі відбуваються вистави за участю провідних, популярних та визнаних українських акторів: Ади Роговцевої, Володимира Горянського, Руслани Писанки та інших.
  Акторська трупа театру вже втілила в життя понад 25 дитячих і дорослих постанов, кожна з яких мала популярність у глядача.


 Були поставлені вистави за творами легендарних Теннессі Вільямса, Рея Куні, Валентина Красногорова, Андре Моруа, Миколи Куліша, Анатолія Крима та ін.

   У театрі “Особистості” Петро грає головні ролі комедій:
"Як кум до куми..." ,"Мина Мазайло", "День Тиші".


  Петро Мага є автором багатьох п’єс, написаних  для  театру “Особистості”: "Лускунчик і чарівний кракатук""Новорічний детектив або крижана пісня Снігової Королеви""Як ми врятуємо світ?!" 
 Він також пише і для театрів Києва: “Задунаєць за порогом” – театральне товариство Бенюк-Хостікоєв, “Русалонька” – театр Спорту, “Жив собі Пес” – мюзикл для театру Опери та Балету. 
  Петро написав українські тексти до пісень з вистави "Пригоди Буратіно", поклавши їх на класичну музику.

   Петро Мага - всебічно обдарована людина. Він ще й відомий поет-пісняр.
 Видав дві книги: збірку віршів разом з поемою “Три подиви” та дитячу книжечку “Жив собі пес” (видавництво Самміт-Книга).

  Петро  почав писати ще у 12 років. І що характерно, він дуже хотів, щоб ті вірші ставали піснями. І його мрія збулася - 200  пісень Петра Маги перебувають у ротації на українському радіо і телебаченні.

 Писав за домовленістю з виконавцями, на їхнє замовлення. 
  Автор пісень для  Павла Зіброва та багатьох інших українських співаків. 
 Написав чимало яскравих поезій, присвячених драматичним подіям сьогодення: Майдану, війні на Сході України, що увійшли в двадцятку найкращих патріотичних пісень:
"Ніхто, крім нас!!!" муз. Дмитра Антонюка
"Згадай, Україно" муз. Олега Шака
Петро Мага є автором "Гімну Теремків"
 Петро Петрович вже немало досяг, зробив для України, Києва, Теремків і прагне ще більше. Залишається наполегливим, впертим, рішучим і відкритим. 
Успіхів Вам на  творчій та життєвій ниві!



Немає коментарів:

Дописати коментар