середу, 11 вересня 2019 р.

"Нам пігулки і мікстуру заміняє фізкультура"


14 вересня - День фізичної культури та спорту України


11 вересня до цієї дати працівники бібліотеки та школярі мікрорайону Теремки провели флешмоб 

"Нам пігулки і мікстуру заміняє фізкультура"



Уряд України турбується про стан здоров'я нації і розвиток фізичної культури. 

 Після проголошення незалежності був прийнятий закон "Про фізичну культуру і спорт", Державна цільова соціальна програма розвитку фізкультури і спорту  на період до 2020 року, спрямовані на розвиток фізичної культури і здорового способу життя.
   Рух - це не тільки суть життя, але і здоров'я. Ще Гіппократ справедливо стверджував: "Гімнастика, фізичні вправи, ходьба повинні обов'язково увійти у повсякденний побут кожного, хто хоче зберегти працездатність, здоров'я, повноцінне радісне життя". 
  Тож рухайтесь! Займайтесь фізичними вправами! Вони є головними чинниками підтримки вашої життєдіяльності, збереження здоров'я, працездатності, забезпечення активного життєвого і професійного довголіття.






























   Чергування періодів роботи та відпочинку - необхідна умова підвищення продуктивності праці. Фізкультурна пауза, фізкультурна хвилинка й фізкультурна мікропауза підвищують рухову активність, стимулюють функціональну діяльність нервової, м'язової, серцево-судинної та дихальної системи організму, знімають загальну втому, підвищують розумову працездатність.

Немає коментарів:

Дописати коментар