понеділок, 8 липня 2019 р.

6 липня - Всесвітній день поцілунку



  6 липня, відзначається  Всесвітній день поцілунку, який щорічно святкують в більш ніж 60 країнах, у тому числі і в Україні. Це незвичайне свято виникло в кінці XIX століття у Великобританії. Двадцять років тому воно було затверджене Організацією Об'єднаних Націй і отримало статус міжнародного. Ідея свята  - нагадати людям про прості задоволення пов'язані з поцілунками.
  Саме тому 8.07.2019 р. до свята ніжності провели флешмоб "Солодкий прояв почуттів".

   
   Для здоров'я людини необхідні регулярні дотики близьких та щонайменше 15 поцілунків щодня. На думку англійських і німецьких психологів, цілуватися корисно для здоров'я.
  Обійми та поцілунки з коханими зміцнюють імунітет та рятують від депресії без жодної пігулки. У тих, хто часто цілується, рідше виникають проблеми з травленням, жовчним міхуром та нервовою системою. Поцілунки схиляють до позитивного рішення проблем і труднощів. Ті, хто щоранку цілують свого чоловіка або дружину, живуть у середньому на п'ять років довше тих, хто цього не робить.
    У поцілунку задіяні понад 30 м'язів, тож це гарний засіб проти зморшок, чудове тренування для м'язів та шкіри обличчя. Достатньо одного поцілунку, щоб зняти стрес і спалити 12 зайвих калорій. Ніжне торкання губ пришвидшує пульс до 150 ударів на хвилину, завдяки чому активно працюють судини, і клітини отримують більше кисню. Під час поцілунку організми обмінюються слиною, в якій містяться необхідні антибіотики. Таким чином, взаємно зміцнюється імунітет і загальний стан людини.
   А ще поцілунок здатний зменшувати біль: під час поцілунку виробляється ендорфін - гормон, що володіє болезаспокійливими властивостями. Значення поцілунку оспівано в мистецтві: в музиці, літературі, кінематографі.
  За даними Книги рекордів Гіннеса, рекорд з найтривалішого поцілунку належить парочці закоханих з Тайланду. Вони цілувалися протягом 58 годин 35 хвилин і 58 секунд.









 












Немає коментарів:

Дописати коментар