вівторок, 23 жовтня 2018 р.

"Готуємо за рецептами літературних героїв"

З 1.10.2018 р. по 31.10.2018 р. до Міжнародного дня кухаря та кулінара в бібліотеці представлено  літературне кафе
 "Готуємо за рецептами літературних героїв".


  Дуже часто, читаючи будь-яку книгу, ми знаходимо рецепти різноманітних смачних  страв, які неодмінно хочеться скуштувати.


  









  Відвідавши наше літературне кафе, ви зможете приготувати смаколики за рецептами літературних героїв улюблених книг.
   Беручи до рук "Кулінарні фіглі" Марії Матіос, не забудьте прихопити "слинявчик", бо від цього смачного й життєрадісного читання вам не раз тектиме слинка із підборіддя - і аж до пазухи.
  Ну, й на здоров'я!
Адже такою різною в українській літературі вміє бути, мабуть, тільки вона: трагіком у "Солодкій Дарусі" чи "Мамі Маріці..." і фігляркою та жартівницею у книзі кулінарних рецептів.
  Насолоджуйтеся смаком українського слова і українських страв від Марії Матіос!













 Перечитавши "Мисливські усмішки" Остапа Вишні, ви зможете приготувати суп із дикої качки та поласувати смачними ковбасами зі свинини.


  "Дорогие читатели! Не удивляйтесь, что я, Дарья Донцова, вместо детектива написала кулинарную книгу. Я давно собирала рецепты, а так как мне жаль времени на готовку, то в основном это оказались рецепты, не требующие больших усилий и времени от хозяйки. За исключением, может быть, пары-тройки необычных блюд типа паэльи. Но это так вкусно, что вы нисколько не пожалеете о потерянном времени. Итак, в этой моей книге не будет трупов, нашпигованных пулями, но будет гусь, фаршированный яблоками, экзотические соусы и многое, многое другое. Приятного аппетита!"
  


   Неперевершений роман Джоанн Харріс "Ожинове вино" про почуття і чуттєвість, про   вино, про правду, дружбу та чари, про любительську  алхімію.























    
     За рецептами Е. Хемінгуея ви зможете приготувати гаспаччо та від Марселя Пруста - неперевершені тістечка.






















Ви отримаєте справжню насолоду, приготувавши рибу по-креольськи від Скарлетт О'Хари, форшмак із оселедця від Ільфа І. та Петрова Є., а також печінку по-берлінськи від Е. М. Ремарка.




1 коментар:

  1. О, як цікаво, креативно і пізнавально ви подаєте таку корисну інформацію, дорогі колеги! До вашого чудового меню можу додати гарний рецепт із книги Луї Буссенара "Похитители бриллиантов" - запечена слоняча нога у гарячих пісках Африки! Смачного всім нам!!! :)

    ВідповістиВидалити