вівторок, 21 серпня 2018 р.

"День омріяний, святий для неньки України"

З 15.08.2018 р. по 30 .8.2018 р. до Дня Державного Прапора України  та до Дня Незалежності України в бібліотеці представлені виставки-привітання "Благословенні кольори української долі" та
"День омріяний, святий для неньки України".

  

 Указом Президента України від 23 серпня 2004 року «Про святкування Дня Державного прапора України» затверджено щорічно і урочисто 23 серпня відзначати День Прапора.
   Бібліотекар Крута Вікторія біля виставки провела огляд літератури "Україно! Символи твої пронесемо крізь віки!"

   

    Прапор - один із головних символів нашої держави. А що ж означають жовтий та синій кольори на ньому?




  Синій здавна символізує чисте, мирне небо, а жовтий - символ праці і достатку - це колір хлібного лану. Для нашої країни жовтий і синій кольори злилися воєдино, утворивши прекрасну палітру, котрою гордий кожен українець.
  
  Наш державний прапор – одна з офіційних емблем, яка символізує суверенітет України. 

  24 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Соціалістичної Республіки урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави - України. З того часу весь український народ відзначає державне свято - День Незалежності.
  

  27 років тому наша країна отримала статус - Незалежна держава. Вік нібито і невеликий, але скільки всього сталося за ці роки…



  Зима 2013 року - Революція гідності, що призвела до політичних та суспільних змін в Україні, літо 2014 року - подвиг українських військових та добровольців у боротьбі з російськими бойовиками, які тероризують східні регіони України.
 

  Це знаковий час. Трагічний. Але й героїчний. Цей час переломний. Час нового бачення України світом. 
Майдан – це виняткова перемога людей. Вона є символом появи сучасного українського народу, приходу нового і великого покоління Незалежності та солідарності українців навколо рідної держави, головний шлях яких – це повернення до духовних цінностей. Саме на Майдані народилася Україна XXI століття.

    Ми, українці,  пишаємося тим, що наша Україна  ніколи не поневолювала інші народи, не вела загарбницьких воєн, а лише захищала себе від ласих на чуже добро близьких і далеких сусідів.  Ми хочемо жити однією, великою родиною в красивій країні під назвою Україна. Нас ніколи і нікому не роз’єднати, тому що ми – українці!
   Нашій країні не потрібна війна, вона нікому не потрібна. Але якщо ти справжній громадянин і любиш свій народ, свою країну всіма частинками свого тіла, всією душею вірний йому, то в тебе немає іншого виходу, як боротися за свою волю та людську гідність, але боротися своєю працею, своєю національною свідомістю і непохитною позицією. Ні війні! Бережімо нашу єдину Україну!


Немає коментарів:

Дописати коментар