вівторок, 28 серпня 2018 р.

"Іловайськ - 2014 р.: час не лікує"

З 23.08.2018 р. по 30.08.2018 р. в бібліотеці представлена інформаційна поличка "Іловайськ - 2014 р.: час не лікує".


   4 роки тому батальйони українських бійців потрапили в оточення під Іловайськом, який вони за два з половиною тижні боїв так і не змогли взяти під свій контроль.


  За офіційними даними у тих жорстоких боях Україна втратила 366 своїх захисників, 429 дістали поранення, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти. Розслідування у цій справі досі не завершено...

  Починаючи з 18 серпня за Іловайськ велися запеклі бої. У результаті двостороннього оточення угрупування проросійських найманців силами батальйону МВС "Дніпро" і 3-го батальйону Нацгвардії "Донбас" за підтримки армійських частин 17-ї Криворізької танкової, 51-ї Волинської та 93-ї Дніпропетровської механізованих бригад було визволено значну частину Іловайська. 19 серпня російське командування почало контратаку, в якій застосовувалися артилерія і реактивні системи залпового вогню.

  21 серпня Нацгвардія скерувала до Іловайська підкріплення та важку техніку. 22 серпня на допомогу терористам прийшла частина регулярної армії РФ. 24 серпня зранку бійці батальйону "Донбас" і зведена мотострілецька рота 17-ї та 93-ї бригад ЗСУ знищили чотири вогневі точки супротивника і понад п'ятдесят бойовиків. 25 серпня українські військові знешкодили БМД з екіпажем із десяти російських десантників. Тоді прес-служба АТО повідомила, що вони дають свідчення на допиті.

29 серпня наші батальйони намагалися вирватися з оточення, але потрапили в засідку і змушені були повернутися на вихідні позиції. Зранку 30 серпня з'явилася інформація про "зелений" коридор, який буде створено до 10.00 для виведення з оточення сил АТО із зброєю і прапорами... Першій колоні дали пройти кілька кілометрів, а потім частини російської армії почали вогонь на ураження... "Зелений" коридор перетворився на кривавий...

Немає коментарів:

Дописати коментар