понеділок, 10 жовтня 2016 р.

Презентація виставки картин
 "Вишита ікона - символ благості, добра і краси" Дембіцької Валентини Григорівни
6.10.2016 р.

 


    Дембіцька Валентина Григорівна є користувачкою бібліотеки. Завдяки книжкам Валентина Григорівна опанувала техніку вишивки бісером, яка стала її хобі. 
    


  Головна тема творчості майстрині - образи святих. Її руками створена ціла галерея  з ликами святих: "Казанська Ікона Божої Матері", "Іісус Христос", "Різдво Ісуса Христа",  "Миколай Чудотворець", "Невичерпна чаша" та багато інших.

  


  У Валентини Григорівни Божа іскра, багато душевного золота-срібла й велике бажання служити громаді своєю творчістю. До вишивки вона ставиться як до справжньої святині нашого народу. Її ікони вражають самобутньою красою, вишуканістю, духовністю. 
В них відчувається невичерпність талантів, якими сповнена земля України, розкривається невмирущий дар бачити, захоплюватись і творити справжні шедеври мистецтва.
 Лики святих - найскладніші для виконання. Обличчя, з вишитими на них рисами, одухотворені. Можна тільки дивуватися, як за допомогою бісеру майстриня досягає такої виразності.

  На ікони хочеться дивитись, розглядати деталі. Це роботи з розряду творчості, а не буденного ремесла на потік. 
   Ці рукотворні шедеври, виконані майстринею, вкарбовуються в серці, кличуть до добра і любові, зачаровують і милують очі. Валентина Григорівна з задоволенням презентувала свою творчість. Діти були зачаровані вишитими іконами. Вони цікавились тим, як можна навчитись так гарно вишивати. Майстриня розповіла їм, що цю тендітну техніку вона опанувала завдяки книжкам та журналам, які вона отримувала в бібліотеці.

     


    Для Валентини Григорівни було приємним почути в цей день пісенні вітання  від користувача бібліотеки інваліда Кочетова Віталія Олександровича. 
   Якщо після цієї презентації хтось візьме в руки голку, бісер, щоб власноруч вишити картину чи рушник, тоді можна вважати, що наше спілкування було не марним.



Немає коментарів:

Дописати коментар