четвер, 1 вересня 2016 р.

"Голосієво - перлина Києва"
 (краєзнавча подорож)

  Бібліотека ім. М.П.Стельмаха взяла активну участь у проведенні виїзного Дня знань у Голосіївському парку 
ім. М.Т.Рильського. Уже з перших хвилин перебування у цьому чарівному місці відчуваєш особливе почуття власної гордості за Україну, за Київ і Голосіївський район. 
  



    

   Для учнів 6-х класів школи №85 бібліотекар Абакумова Тетяна Денисівна провела краєзнавчу подорож "Голосієво -перлина Києва". Вона розповіла дітям про історію заснування парку, його територію, садово-паркову зону.   



   

   Тетяна Денисівна ознайомила учнів з каскадом із чотирьох ставків площею біля 6 га, розміщених вздовж долини струмка Горіхуватка.
   

    Головною родзинкою парку є пам'ятник видатному українському поету Максиму Рильському (автори - скульптор Петро Остапенко та архітектор Олег Стукалов), який було відкрито у 2003 році.
  

  Тетяна Денисівна ознайомила учнів з поетичною збіркою Максима Рильського "Голосіївська осінь". Вона читала віршовані рядки,  в яких М.Т.Рильський постає як поет - мислитель, гуманний і мудрий співець життя, природи і людини.
  



   


  Тетяна Денисівна розповіла учням, що у 1941 році по території Голосіївського лісу проходила лінія оборони Києва. І в 1965 році на честь учасників цієї оборони було встановлено пам'ятник    у вигляді гранітної стели (архітектор -  Всеволод Суворов). 








Немає коментарів:

Дописати коментар