суботу, 12 березня 2016 р.


З 1.03 по 30.03.2016 р.
в читальному залі представлена виставка-вернісаж
"Жінки - вінець творінь"




 "Шануйте жінок, вони вплітають небесні троянди у земне життя"
                        Ф.Шіллер











Розділи виставки:
1.Образ мадонни, матері, жінки в живописі.
2.Скільки мовлено вже про одвічну красу, тільки я про жіночу скажу своє слово.
3.Співаю гімн тобі, єдиній і святій, оплаканій в журбі, звеличеній у слові. 



     
    Про жінку сказано і написано немало. Вона надихала художників, поетів та композиторів, і вони возвеличували жінку в своїй творчості. 

   



 


    На виставці представлені репродукції картин відомих художників, присвячених жінці. 
 


   Художники епохи Відродження зображували на своїх полотнах не просто жінку, а мадонну. Великі живописці створювали свій образ жінки, який стає перед нами в образі Божої матері. 









     До уваги користувачів також представлені картини: Тиціана "Мадонна з немовлям", Рафаеля "Мадонна з книгою", Леонардо да Вінчі "Мадонна з квіткою" та інші.
    Художники епохи Відродження також зображували на своїх картинах  і звичайних жінок. Без малого п'ять століть мільйони людей милуються шедевром світового мистецтва - картиною Леонардо да Вінчі "Джоконда", яка також представлена на виставці.  

 














    


    Жіночі портрети художників Гойя, Мане, Пікассо - це втілення ідеалу краси і добра. 




    Відомі українські художники також малювали образи жінок. Портрети жінок на їх полотнах сповнені такої великої любові, що іноді неможливо відрізнити, де йдеться про почуття до якоїсь конкретної жінки, а де це почуття сягає високих символів і стоїть в одному ряду таких вічних понять, як Земля - Україна - Любов.
    На виставці представлені репродукції картин, присвячені її величності - жінці: Тараса Шевченка, М.Врубеля, Ф.Кричевського, М.Пимоненко, М.Божія, Г.В.Якутовича.







Немає коментарів:

Дописати коментар