середу, 22 жовтня 2014 р.

Презентація виставки картин
"Тарасові думки глибокі, щирі, вірні в своїх творіннях із рослин втілили руки дивні" 
(Шевченкіана флористичними фарбами).

  "Сьогодні, - говорив Павло Тичина, - думи Тараса Григоровича Шевченка є нероздільні від дум нашого народу. І тому народ так часто і так охоче в творчі хвилини звертається до свого поета".
  У вінок всенародної шани великому Кобзарю вплели свій візерунок і талановиті майстрині клубу "Флористика", який діє при Київському міському палаці ветеранів - Авдєєва Віра Вікторівна та Дітківська Катерина. 
  Вони своєю майстерністю перенесли відвідувачів виставки в царство правдивого і мужнього слова нашого незабутнього  генія -  Тараса Шевченка. 
   Картини виконані за мотивами творчості Тараса Григоровича в техніці "Ошибана" (пресована флористика).
  Виставка - унікальна, неповторна.
  Творіння рук майстринь ваблять око. В них пульсує любов до великого пророка української нації, до рідної землі, до людей і до всього сущого. Картини зачаровують духовністю, філософським змістом, майстерністю, щирістю, пробуджують почуття громадянської самоповаги.
    Майстрині своєю творчістю подарували відвідувачам виставки неповторність свого духовного погляду, як на творчість великого Тараса, так і на довкілля. Уже з перших хвилин, перебуваючи на виставці, відчуваєш якесь особливе почуття власної гідності та гордості за Україну, по-новому оцінюєш життя і творчість великого поета.
  Доводиться лише дивуватися  умінню використовувати можливості природного матеріалу, яким майстрині вимережують диво-картини - це тополиний пух, бананова шкірка, квіти, листочки, трави, соломка і т.д.



Немає коментарів:

Дописати коментар