середу, 15 травня 2013 р.

Юні митці Голосієва

У бібліотеці ім. М. П. Стельмаха 12 травня відкрилася виставка робіт учнів художньої школи №9: Божок Богдани, Вітрук Олесі, Дмитрієвої Софії, Дмитрієвої Поліни, Івченка Дмитра, Літвін Олександри, Мовчан Зої, Травнікової Марії та Щур Юлії в жанрі народного мистецтва.

В художній школі залучають учнів до навичок і творчих основ народної художньої творчості. Дітей навчає одна з кращих викладачів школи Герасютенко Валерія Сергіївна. Вона вчить своїх вихованців з повагою ставитись до народної спадщини, глибоко відчувати красу творів народного мистецтва.
В роботах учнів живуть традиції художньго народного ресмесла в їх високому значенні. Вироби, зроблені руками юних майстрів, вражають багатством орнаменту, виразністю колірного розв’язання, умінням використовувати можливості матеріалу, з яких виткані гобелени і зроблені ляльки-мотанки.
Їх твори сприймаються як екзотична квітка. Неможливо передати ту насолоду, яку дістаєш, розглядаючи ці маленькі шедеври. Доводиться лише дивуватися фантазії, смаку юних майстрів, чистоті й завершеності їх робіт. Завідувачка бібліотеки ім. М.П. Стельмаха Дрозденко Надія Гордіївна привітала присутніх з відкриттям  виставки  і вручила грамоти і солодощі юним митцям.

Немає коментарів:

Дописати коментар