вівторок, 21 травня 2013 р.

Екскурсія в ботанічний сад ім. М. Гришка

В минулому році у бібліотеці ім. М. П. Стельмаха було започатковано цикл пізнавальних екскурсій визначними місцями Києва.


Традицію продовжили, під час травневих свят, організувавши екскурсію в ботанічний сад ім. М. Гришка. Бібліотекар Абакумова Тетяна Денисівна познайомила читачів та членів клубу "Радість" з історію створення ботанічного саду. Екскурсанти з задоволенням відвідали серенгарій, алею “Дружби народів”, “Гірський сад”, колекцію яблунь, магнолій, ділянку витих рослин, беріз, ялин та ялівцю, туї, посадки айви.








В свої розповіді про диво-сад Тетяна Денисівна, як у віночок, вплітала легенди і міфи Древньої Греції, вірші українських поетів Тараса Шевченка “Зацвіла в долині червона калина”, Лесі Українки “Калина”, Максима Рильського “Цвітуть бузки”, М. Нагнибіди “Як гарно яблунька розквітла” та Дмитра Луценка “Яблунька”.
Також відвідали Іонівський монастир,  де  дізналися подробиці  про годинник, який монахи привезли із Франції 150 років тому і, який працює  до сьогодення. Екскурсія видалася цікавою і пізнавальною, а також читачі отримали задоволення від спілкування з природою.

Немає коментарів:

Дописати коментар