понеділок, 29 квітня 2024 р.

"Чудове місце земного раю"

   Наша бібліотека має гарну традицію -  щовесни відвідувати Національний ботанічний сад ім. М. М. Гришка. Не зважаючи на війну в Україні, наші користувачі в черговий раз виявили бажання здійснити екскурсію в цю визначну пам'ятку садово-паркового мистецтва ХХ сторіччя в Україні.   28 квітня відвідали  чудове місце земного раю - прекрасний диво-сад ім. М. М. Гришка, так як саме в цей період все забуяло рясним цвітом:  бузок, магнолії, нарциси, гіацинти, хеномелеси, сакура, тюльпани, іриси,  декоративні яблуні та груші, сукуленти, півонії, глід та ін. 

  За традицією екскурсію провела великий друг і помічник бібліотеки Абакумова Тетяна Денисівна.

  Перед очима екскурсантів відкрилася така краса, що перехоплювало подих.
  Екскурсія, як завжди, пройшла неповторно. 

  


  Екскурсанти з великою цікавістю   слухали розповідь Тетяни Денисівни про історію створення та дивовижний світ дерев і рослин цього прекрасного диво-саду, який  є одним з провідних ботанічних садів Європи за  масштабами території та рівнем наукових досліджень, унікальним колекційним фондом  рослин, що налічує близько 11180 видів.

 Екскурсія подарувала кожному  величезне задоволення і натхнення, показала інший світ, який разюче відрізняється від урбаністичного простору та надала можливість хоч на деякий час відволіктися від проблем сьогодення. 











Немає коментарів:

Дописати коментар