суботу, 17 червня 2023 р.

28 червня - День Конституції України

   З 15.06.2023 р. по 29.06.2023 р. до Дня Конституції України представлена виставка-ствердження «Основа життя і мого, і Вітчизни, і доля моя – наш Закон Основний».

   У 1996 році Верховна Рада України, виражаючи  суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу   прийняла Основний  Закон України, який гарантував українському народу права та свободи, наблизив Україну до країн із розвинутою демократією та остаточно закріпив незалежність нової  європейської держави. 

    Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність - фундаментальні засади, на яких грунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

 Демократичний розвиток ніколи не був легким. Не легко було його виборювати на протязі всієї історії.  Особливо сьогодні, коли йде війна і ворогом порушуються конституційні права українського народу. 

    У своєму конституційному розвитку наша держава завжди дотримувалась норм та положень Основного Закону. 

    Щоб жити щасливо в Україні ми повинні добре знати Конституцію своєї держави, дотримуватись її, виконувати і боронити. 

   Тож український народ став єдиним у боротьбі за незалежність України, її  Основного Закону.

 І всі разом ми обов'язково переможемо російського агресора.  Побудуємо потужну та заможну державу на основі європейської демократії. 


 З днем Конституції всіх вітаємо!

Мирного неба над головою бажаємо,

Нехай у вашій оселі панує щастя і любов,

Нехай Україна процвітає знову й знов!


Немає коментарів:

Дописати коментар