вівторок, 30 серпня 2022 р.

Із циклу "Наші захисники, низько вклоняємось вам!"

 існя, яка стала символом мужності та незламності української нації" 

  "Ой, у лузі червона калина" - гімн січових стрільців. 

  Пісня "Ой, у лузі червона калина"  кличе на боротьбу за свободу і незалежність вже не одне покоління українців. Вона  з новою силою зазвучала з перших днів російського вторгнення, ставши символом визвольної війни українського народу проти російського агресора. Ця пісня згуртувала наш народ, стала лейтмотивом нашого воєнного сьогодення і надихає на подвиги нинішнє покоління захисників України. І весь цивілізований світ сприймає її як символ мужності та незламності української нації, а також як символ миру, добра і любові.

  Її співають зараз люди різного віку,  професійні музиканти й аматори, і навіть світові зірки. 

   Наприклад, нещодавно на знак підтримки нашої країни цю патріотичну пісню виконали музиканти легендарного Pink Floyd. А тон такого перфоменсу задав музикант гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, який вийшов на площу Святої Софії і так проникливо доніс її слова до українців і світу, що пісня залунала багатьма мовами й вийшла на перші позиції багатьох музичних хітпарадів. 

  Цю пісню співають в усьому світі при проведенні акції в підтримку України. 

   І наші юні користувачі натхненно виконали славень "Ой, у лузі червона калина" на підтримку воїнів-героїв ЗСУ. 

   Слова пісні "А ми нашу славну Україну, гей - гей розвеселимо" звучать символічно, так як ворог топчеться по нашій землі та гинуть наші славні воїни, захищаючи  рідну землю. Попри все це ми вистоїмо, бо як сказано в пісні: "Не журися, славна Україно, маєш вільний рід", який справді вільний і сміливий. 

  Тож і перемога буде за нами!

  

Немає коментарів:

Дописати коментар