вівторок, 18 серпня 2020 р.

"Славні сини України за незалежність йшли крізь плин століть і гомін сьогодення": 29 серпня - День пам'яті захисників України


  

Виставка-вшанування "Славні сини України за незалежність йшли крізь плин століть і гомін сьогодення", присвячена мільйонам українців, які поклали своє життя на вівтар боротьби за незалежність України.
До своєї волі Україна йшла довгим і жертовним шляхом.
24 серпня 1991 року - День Незалежності України. Ця дата увібрала в себе роки, десятиріччя, сторіччя... Мільйони українців мріяли та віддавали своє життя за цей святий для кожного українця день. Серце знову і знову завмирає від болю - яким же важким був шлях до незалежності.
В основі української державності - тривала боротьба наших предків, звитяга великих полководців, світочів козацького духу - Богдана Хмельницького, Петра Сагайдачного, Івана Мазепи, Пилипа Орлика, героїв УПА а ОУН - Романа Шухевича, Євгена Коновальця, Андрія Мельника, жертв політичних репресій, героїв АТО та багатьох інших славетних синів України, які поклали своє життя на вівтар боротьби за незалежність нашої держави. Вони загинули фізично, але їх імена назавжди залишаться в наших серцях, як незгасні світочі українського духу, як вічні смолоскипи.

Вивчаймо їх! Пам'ятаймо їх! Вшановуймо їх! Дякуємо їм!

Немає коментарів:

Дописати коментар