середу, 19 вересня 2018 р.

"Прояви турботу та обачливість"

19.09.2018 р. в читальному залі бібліотеки відбувся тренінг з надання першої медичної допомоги "Прояви турботу та обачливість".
 З настанням зими почастішають випадки травмування людей. Ми побачили необхідність в проведенні своєрідного навчання  - тренінгу з надання першої медичної допомоги при травмах і порізах, що дозволить зберегти життя і здоров'я потерпілим, покращити їх стан, полегшити їх подальше лікування.

   Для проведення тренінгу запросили практикуючих медпрацівників Корж Лілію та Чернобай Тетяну, які мають гарну теоретичну та практичну базу.

    Вони розповіли про типи пов'язок, їх призначення, про загальні правила бинтування та вимоги до накладання бинтових пов'язок.


 

   Спираючись на свій досвід вони навчали присутніх як правильно накладати бинтові пов'язки на палець, кість руки, передпліччя.

 Тетяна Вадимівна показала як накласти найбільш складну бинтову пов'язку - чепець, яка накладається на волосяну частину голови.
  Вона також навчала як правильно накласти джут-закрутку, щоб зупинити артеріальну кровотечу, використовуючи підсобні матеріали - бинт чи любу тканину та паличку, якщо немає медичного джута, як накласти лангету при закритому і відкритому переломах.

  Присутні не тільки навчались, а і практикувались у наданні першої медичної допомоги.


















Немає коментарів:

Дописати коментар