четвер, 24 травня 2018 р.

"В сузір'ї поезії Михайла Стельмаха"

24.05.2018 р. до дня народження М. П. Стельмаха для учнів 5 А класу середньої школи № 220 провели  вечір поетичного настрою 
"В сузір'ї поезії Михайла Стельмаха".

  "Поезія - мистецтво, що вірить і вірує у звичайні і прості речі - в правду і любов, в радощі і страждання, в зустрічі і розлуки..."

М.Стельмах
  

  Михайло Стельмах багато років вчителював і мав неабиякий педагогічний досвід. Він добре знав дитячу психологію, їхні вподобання і смаки, їх вміння розрізняти гарне і погане.


 
 Письменник зробив значний внесок в поезію для дітей. Його вірші прищеплюють любов до рідної землі, до праці і відразу до ледарювання, виховують почуття дружби, доброти, справедливості.
Скільки людяної величі і любові в поезії для дітей Михайла Стельмаха. Тільки той, хто любить дітей, може писати з такою любов'ю і теплотою.
   Співучо-віршовані рядки, як разки намиста, вкладаються в пам'ять легко, самі собою, щоб лишитися там відразу і назавжди. 
   Бібліотечні працівники декламували вірші Михайла Панасовича. Дітям дуже сподобалась його поезія. І вони виявили бажання самим прочитати його вірші.
    З вуст дітей вірші линули по-особливому: щиро, весело, з настроєм.
 










Після закінчення вечора діти з задоволенням переглянули виставку-портрет "Сівач правди і добра", присвячену М. П. Стельмаху.






 Любі хлопчики й дівчатка!
Ми вам хочемо сказати:
Усі дитячі вірші і казки М. Стельмаха треба прочитати!

Немає коментарів:

Дописати коментар