понеділок, 27 листопада 2017 р.

"Славетні епохи України"


   22.11.2017 р. презентація проекту "Славетні епохи України" розпочалась для учнів 8 класу ліцею №227 на патріотичній ноті - спільного виконання Гімну України.


    Враховуючи, що протягом 400 років пропаганда царської Росії, СРСР і РФ нахабно "приватизовує" наших Героїв і нашу історію, українські традиції, які не мають нічого спільного з традиціями Москви, автор проекту та арт директор, громадський діяч, художник та дизайнер Гліб Гржибовський презентував авторський проект "Славетні епохи України".
     Виступаючи перед учнями, він наголосив на тому, що головне завдання молоді, як творців майбутньої історії, відстояти справжню історію наших Героїв -пращурів.
    

 

  Гліб Гржибовський привітав присутніх з Днем Гідності та Свободи і закликав всіх берегти й примножувати ті цінності, які українці вибороли під час Євромайдану і сьогодні героїчно виборюють на Сході України.
Він поділився спогадами про свого сина Героя, кіборга Олексія Дурмасенка, який загинув у бою під Пісками, захищаючи рідну Україну від російського агресора.


    До детального екскурсу "Славетними епохами України" активно долучився лектор - історик, методист з питань музейної справи відділу національного та військово-патріотичного виховання Київського Центру дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання Сергій Ільчишин. Він акцентував увагу на історії державності України, на національних видатних Героях та особистостях, які не зважаючи на численні перешкоди, відчайдушно та принципово стояли до кінця за правду та волю українського народу.


    
 Бібліотекар Крута Вікторія Іванівна подякувала авторам проекту за те, що вони доносять молодому поколінню могутність нашого древнього народу та міць нації, допомагають краще пізнати свою історію, усвідомити власну позицію щодо тих чи інших подій та зрозуміти, як ставитися до минулого та сьогодення.


Немає коментарів:

Дописати коментар