вівторок, 20 жовтня 2015 р.

Свято "Рідний край свій боронити - найсвятіша з усіх справ" (до Дня захисника України)

  Свято розпочалося виконанням Гімну України. Депутат Київської міської ради Калініченко Олег В'ячеславович, голова Ради ветеранів мікрорайону Теремки ІІ Никаноров Костянтин Михайлович, завідуюча бібліотекою Дрозденко Надія Гордіївна привітали всіх з Днем захисника України.
  Особливо приємно було вітати присутнього на святі учасника Другої світової війни підполковника у відставці Кудирка Олександра Васильовича, доблесних воїнів, які героїчно воювали, захищаючи рідну землю і кожного з нас, на буремному сході України:  Домарова Івана Володимировича, Дащенка Андрія Володимировича, Давидюка Артема Володимировича, Гаєвого Володимира Михайловича.
 

  В блискучих медалях, які прикрашали груди героїв, відзеркалювалось сонце. І подумалось мимоволі: може саме це і є пророчим знаком небес. Знаком того, що таки запанує мир в Україні, щастя, благополуччя та злагода в українських домівках.
     

  Спогади... Їх цього дня було багато. 
  Герої ділилися враженнями від пережитого, розповідали про воєнні будні, про все, як воно було насправді. 
   Вони бажали всім миру. Ніхто так переконливо не розповідає про мир, про його
цінність, як той, хто бачив війну.


   
  Їх живих, справжніх героїв, які пережили пекло війни, віншували цього дня піснями, віршами та танцями. 
   Концертну програму свята розпочав дитячий колектив "Пролісок" під керівництвом Реви Ірини Миколаївни, який діє при дитячо-юнацькому клубі "Світанок".   Своїм запальним танцем маленькі  виконавці так розчулили серця воїнів, що у них на очах з'явилися сльози. Адже для захисників України виступ дітей - це найкращий подарунок.


  Вовкула Олександра Леонідівна - керівник студії східного танцю "Шамсун", що в перекладі з арабської "Сонце", та її вихованка Ганенко Тетяна Василівна виконали східний танок "Дзеркало душі". 
 

  Також Олександра Леонідівна продемонструвала дива східного танцю та чарівність пластики у сольному виконанні. 






   

  Низку українських народних пісень подарували присутнім:  Мушта Іван Юхимович, Білоус Галина Петрівна та Тиндик Лідія Панасівна.







На згадку зфотографувалися, аби ще довго пам'ятати це світле свято.




Немає коментарів:

Дописати коментар