понеділок, 19 серпня 2013 р.

Ювілей Киреєва Г.О.

18.08.2013р. о 14.00 в бібліотеці відбувся вечір-зустріч з надзвичайною людиною - ветераном Великої Вітчизняної війни, поетом, Лауреатом Міжнародної премії ім.С.С.Гулака-Артемовського Киреєвим Георгієм Олександровичем.

    Керівник клубу "Радість" Сапежко Ірина Юріївна урочисто привітала  Киреєва Георгія Олександровича з ювілеєм та зачитала йому власноруч написане привітання у віршах. Ірина Юріївна подарувала Георгію Олександровичу квіти та цукерки.
   






 
   Привітати Георгія Олександровича прийшов учасник Великої Вітчизняної війни, заступник голови Соломенської ради ветеранів Зимній Карл   Іванович.
       Кажуть, що сапер помиляється лише один раз у житті. Киянин Георгій Олександрович Киреєв за роки війни розмінував 10 000 мін та снарядів. Був тричі пораненим. Його прошило вісім фашистських куль, осколок потрапив в ребро, а в Сталінграді його визнали убитим і надіслали батькам "похоронку". Після Сталінграду Георгій Олександрович визволяв Смоленськ, Білорусію, Литву. Закінчив війну в Східній Прусії, потім повернувся до Києва. Його
"похоронка" зараз знаходиться  в музеї.

  Народні майстрині-вишивальниці: Білоус Галина Петрівна, Глухівська Лідія Станіславівна та Тиндик Лідія Панасівна  вручили Киреєву Г.О. каравай, спечений власноруч та цукерки. Талановиті жінки впродовж усього вечора співали для Георгія Олександровича українські народні пісні. 
    Привітати Киреєва Г.О. завітала секретар ради ветеранів масиву Теремки-ІІ Кулик Людмила Анатоліївна.
 












   Керівник хору "Розочки" Голосова Алла Георгіївна з великою любов"ю і повагою ставиться до Георгія Олександровича. Вона привітала почесного ювіляра зі святом і заспівала для нього українських народних пісень.
      Волонтер школи №252 Оболонського р-ну Лук"яненко Даша привітала Киреєва Г.О. з ювілеєм.
   Перебуваючи в госпіталі після тяжкого поранення, Георгій Олександрович почав писати вірші. В творчому доробку у ветерана 15 книг.
   Свої книги Киреєв Г.О. постійно дарує  друзям, учасникам клубу "Радість", бібліотеці.
   Учасник клубу "Радість" друг і великий шанувальник творчості Георгія Олександровича, Віталій Антонович Конофольський прочитав його сонети: "Мой Киев" та "Двое".
    Учасники хору "Золота осінь" вітали ювіляра українськими народними та жартівливими піснями.
  Бібліотекарі також привітали Георгія Олександровича з цією визначною датою.

Немає коментарів:

Дописати коментар