вівторок, 28 липня 2020 р.

Читання теж імідж

 
  Реальне життя України презентує сучасна українська культура, і перш за все, українська література, яка відіграє важливу роль у формуванні та вдосконаленні інтелектуального, духовного, морально-естетичного стану українського суспільства. Зокрема читання української художньої книги допомагає формуванню особистості, сприяє розвитку історичної пам'яті народу, піднесенню національної самосвідомості, виховує почуття любові до рідної землі. Цим вона є близькою і вкрай необхідною нашим користувачам.
  З метою популяризації сучасної української літератури, пробудженню інтересу до читання творів сучасних авторів провели селфі-акцію з улюбленою книгою "Читання теж імідж". Представити сучасних українських літераторів без однодумців важко. Тож ми залучили до цієї справи активних і зацікавлених темою користувачів. 
  Вони з задоволенням робили селфі з улюбленими книгами.

Дашвар Л. "ПоКров".
  Ніч проти 30 листопада 2013 року багато чого змінює і в житті країни, і в долі киянки Мар’яни Озерової. Після розміреного напівсонного існування дівчина опиняється у вирі подій і несподіваних зустрічей: виснажливі чергування на Майдані, зникнення коханої людини та пошуки нащадків у сьомому коліні славного козака Яреми Дороша, яких прокляла його дружина — зарозуміла шляхтянка Станіслава. Та чи не даремні пошуки? Адже перед цими щасливцями постає непростий вибір — незліченні скарби, що їх мають успадкувати від свого предка, чи кохання і воля… 

Костенко Л. "Записки українського самашедшого".
  Роман написано від імені 35-річного комп’ютерного програміста, який на тлі особистої драми прискіпливо, глибоко й болісно сканує усі вивихи нашого глобалізованого часу.
  У світі надмірної (дез)інформації і тотального відчуження він — заручник світових абсурдів — прагне подолати комунікативну прірву між чоловіком і жінкою, між родиною і професією, між Україною і світом.
 За жанровою стилістикою «Записки українського самашедшого» — насичений мікс художньої літератури, внутрішніх щоденників, сучасного літописання і публіцистики.

Іванцова М. "Вітражі".
  Дія роману відбувається в сучасному Києві. Поліна, перекладачка з французької, має замовлення на переклад роману Франсуази Саган, але власні проблеми видаються їй набагато важливішими та болючішими, ніж «надумані проблеми ситих французьких дівчат». Робота не йде.
 Все змінюється, коли раптом ламається комп'ютер. Дізнавшись паролі, програміст Богдан читає листування Поліни з «далеким другом», з якого довідується, що вона рано залишилася сиротою і була вихована бабусею Ніколь, яка дивним чином після війни потрапила з Франції до Радянського Союзу. Також він дізнається, що Стефка – колишня подруга Поліни – написала книжку, привласнивши чужу історію. Богдан добуває цю книжку і влаштовує зустріч двох подруг. Згодом Поліна дізнається справжню історію бабусі Ніколь...


Талан С. "Оголений нерв".
  Мирне й спокійне життя, міцна родина, вірні друзі... Усе, що здавалося непохитним, перевернулося догори дном. Війна роздирає навпіл усі зв'язки, і рідні люди, і вірні друзі стають ворогами...
  Кілька місяців 2014 року Сєвєродонецьк перебував під владою ополченців. Цей короткий проміжок часу став нездоланним для родини Насті Агафонової. Син, запальний прихильник Майдану і патріот України, боротиметься із сепаратистами, а дочка — вступить до ополчення... Так само розійдуться й шляхи друзів Геннадія, нерозлучних змалечку хлопців. Бо війна проходить і по родинах, і по душах..

Чемерис В. "Аравійська пустеля".
  У цій книжці дорослих та дітей зацікавить погляд автора на події, які відбувалися в різні роки, - з проекцією на сьогодення. Своєрідна мандрівка Україною разом з письменником стане справжньою екскурсією із захоплюючими краєвидами та цікавими розповідями, якими Валентин Чемерис начебто стверджує, що доля однієї людини, її почуття та думки так само важливі, як доля народів, події, з яких потім твориться історія.

















 Ми повинні читати наше українське. Знайомитись з українськими літераторами. Зараз в Україні такий час, коли нам треба об'єднуватися. А читання українських художніх книг допоможе нам у цьому.
   Як багато чудових книг! Всі вони стоять на бібліотечних полицях і з нетерпінням чекають зустрічі з вами, терпляче зберігаючи свої таємниці.

Немає коментарів:

Дописати коментар