пʼятницю, 17 липня 2020 р.

"Жіночі голоси в літературі"


  На виставці "Жіночі голоси в літературі" презентували жінок-письменниць, творчість яких стала вагомою частиною літературного процесу ХІХ- ХХІ століття.
  




Розділи виставки: 
"Класичні майстрині пера",




"Сучасні жінки-літератори".

 Жіноча творчість у сучасному українському письменстві спирається на потужну літературну традицію, представлену такими іменами як Марко Вовчок, Олена Пчілка, Наталія Кобринська, Леся Українка, Ольга Кобилянська.
  В кінці ХХ початку ХХІ століття зазвучав виразний "жіночий голос", представлений в творчості Ліни Костенко, Марії Матіос, Люко Дашвар, Ірини Вільде, Наталени Королевої, Ірени Карпи та ін.
 Ці дивовижні жінки перевернули літературний світ, книги яких вплинули і впливають не на одне покоління. Вони своєю творчістю і особистим прикладом піднімали і піднімають український народ на боротьбу проти панів за кращу долю, проти чужинців за волю і незалежність України. Вони творили і творять на благо рідної України і свого народу.
 Тож запрошуємо вас у світ жінок-літераторів. Адже це унікальне явище, особливий колорит української літератури, дивовижний світ зі свіжими фарбами, виваженими думками, новими ідеями, реалістичним поглядом на усі прояви життя. Вони пишуть так, як відчувають.
  Нехай зустріч з творчим доробком жінок-літераторів стане вашою постійною потребою!

Немає коментарів:

Дописати коментар