суботу, 2 березня 2024 р.

Виставка вишитих бісером ікон Тиндик Лідії Опанасівни

   З 20.02.2024 р. по 20.03.2024 р. в читальній залі бібліотеки експонується виставка вишитих бісером ікон Тиндик Лідії Опанасівни "Вишивала картини я роками, вишивала серцем і руками". 

 Вишивка ікон займає особливе місце в рукоділлі, так як це заняття не просто прекрасне та цікаве, а  є виразом духовності несе глибокий символізм,  релігійну значущість та приносить душевний спокій і гармонію. 

Вишиті ікони вважаються святими та особливими, до них ставляться з особливим відношенням і шаною.

 Лідія Опанасівна глибоко віруюча людина і для неї відтворення на полотні  за допомогою ниток та бісеру образів Святих: Ісуса Христа, Пресвятої Богородиці, Миколая Чудотворця є не просто хобі, а й одухотворена і натхненна творчість. 

   2 березня відбулась творча зустріч з Лідією Опанасівною, на якій вона поділилася секретами своєї майстерності, відповідала на запитання і залюбки розповідала, як народжувалися  сюжети її ікон.


Її найулюбленішою технікою є вишивка бісером, так як вона дозволяє створювати безліч ефектів, відтворювати відтінки кольорів і надавати іконі витонченості та реалістичності, а процес вишивання наповнює її життя піднесеними, прекрасними почуттями.

Серце Лідії Опанасівни віддане вишивці назавжди. І в цьому переконалися всі, хто відвідав виставку.

Вишиті картини вражають  майстерністю, особливою енергетикою.

Тож відвідайте виставку! Не пошкодуєте!

Триптих - ікона складається з трьох образів: Божа Матір Казанська, Спаситель, Микола Чудотворець. Головна особливість полягає в тому, що три зображення разом складають єдиний ансамбль по композиції, стилю та кольору. 

Немає коментарів:

Дописати коментар