понеділок, 18 березня 2024 р.

14 березня вся Україна відзначала День українського добровольця

  18.03.2024 р. в бібліотеці для учнів 7, 8, 9 класів ліцею №227 відбулась година мужності "Добровольці - герої, для кого Україна дорожча за життя", яку   провів Дурмасенко Олег Леонідович - батько загиблого Героя Олексія Дурмасенка, Голова ГО "Славетні епохи України", старший сержант, ветеран російсько-української війни, доброволець, підприємець, художник, дизайнер. 

 
 Захід, присвячений справжнім патріотам - добровольцям, які стали прикладом мужності, героїзму, відданості національним інтересам, розпочався з виконання Гімну України.

  Олег Леонідович пояснив учням, хто такі добровольці, розповів про феномен добровольства, який здавна притаманний українцям та акцентував увагу на історії державності України,  національних героях і особистостях, які відчайдушно,  принципово стояли за правду, волю українського народу.

  Він провів  екскурс  в історію  добровольчого руху в Україні в різні історичні періоди та визначив їх роль у боротьбі за збереження територіальної незалежності та свободи нашої держави.

  Олег Леонідович почав свою розповідь з періоду Запорізької Січі -  воєнізованої структури з добровольчих батальйонів, які століттями боронили Україну. 


  Він також зазначив, що  іншим яскравим прикладом, який  формувався виключно на добровольчих засадах, був   легіон Українських Січових Стрільців. 

Сучасним прикладом добровольства є Самооборона Майдану, 500 добровольців якої вирушили на тренувальну базу в Нові Петрівці, а потім на Схід - відстоювати свободу та незалежність України.


 Олег Леонідович розповів про свого сина Дурмасенка Олексія - учасника Революції Гідності, АТО, який загинув  29 грудня 2014 року,  учасників російсько-української війни 


Боровика Руслана та
Шияна Андрія - добровольців, які загинули за Україну від рук російського агресора. 

Не стало Героїв! Загинули найкращі сини України! Їх ніколи не повернути! Ми їх завжди будемо пам'ятати! Адже Герої не вмирають! 






 Присутні вшанували пам'ять всіх загиблих героїв-добровольців хвилиною мовчання. 





Світлина на згадку


Немає коментарів:

Дописати коментар