середу, 21 листопада 2018 р.

"Вони ішли в похід за гідність, за правду і за свій народ"(день інформації)

З 15.11.2018 р. по 28.11.2018 р. в читальному залі представлена виставка-вшанування 
"Любіть Україну, як вірні сини, що життя віддали на Майдані всі, як герої".

   Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка у 2014 р. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадянам, що стали учасниками

Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.



  З нагоди Дня Гідності та Свободи в бібліотеці провели  день інформації "Вони ішли в похід за гідність, за правду і за свій народ", інформаційну годину "Вони стали символом свободи в борні за щастя і життя" та інформаційну бесіду "Пам'ятаймо імена представників різних етносів, які віддали своє життя за Україну". Бібліотекар Абакумова Тетяна розповіла присутнім, що наряду з українцями боролися за честь і гідність нашої держави і представники різних етносів.
 Сергій Гагікович Нігоян - Герой України (посмертно), вірменин, громадянин України.
  Народився 2 серпня 1993 р. в селі Березнуватівка Дніпропетровської області. Його родина переїхала до України, рятуючись від війни у Нагорному Карабасі.
  Займався легкою атлетикою та східними єдиноборствами, два курси провчився в дніпродзержинському коледжі фізичного виховання.
  На Євромайдан приїхав 8 грудня 2013 року, був задіяний в охороні.
  Загинув 22 січня 2014 року під час штурму на вулиці Грушевського. Отримав три вогнепальних поранення картеччю на основі сплаву свинцю - в голову, шию та груди.
 Михайло Михайлович Жизневський - Герой України (посмертно), білорус, громадянин Білорусі.
   Народився 26 січня 1988 року в Гомелі. Виїхав з Білорусі через політичні проблеми. В Україні був бійцем націоналістичної організації "УНА-УНСО". Останнім часом жив і працював у Києві та в Білій Церкві. Був задіяний в охороні Євромайдану.
  Загинув 22 січня 2014 року під час штурму на вулиці Грушевського. Отримав нарізне поранення в серце мисливською кулею.  
    Зураб Хурція - Лицар Ордена Героїв Небесної Сотні (посмертно).
  Народився 29 липня 1960 року, грузин, громадянин Грузії. Загинув 18 лютого 2014 року.
    Тіло виявили на барикаді, розташованій на вулиці Інститутській, біля верхнього входу в метро "Хрещатик". Загиблий чоловік мав при собі пенсійне посвідчення серія АІІІ №848773 на ім'я Миколи Нікітіна, видане в Кіровограді та паспорт громадянина Грузії на ім'я Zurab Khurtsia №620075680, виданий посольством Грузії в Україні. "У нього було хворе серце, він приймав ліки. Через події на вулиці Інститутській воно не витримало", - повідомив пізніше Микола Нікітін.

    Давид Ілліч Кіпіані - Лицар Ордена Героїв Небесної Сотні (посмертно).

  Народився 28 червня 1980 року в Тбілісі, грузин, громадянин Грузії, мав півторарічного сина. Загинув 21 лютого 2014 року.
  Був знайдений в ніч з 20 на 21 лютого поряд з барикадою біля ЦУМу, у формі бійця Самооборони та бронежилеті зі слідами від двох куль. Помер у кареті швидкої допомоги від зупинки серця. Існує декілька різних версій причин його загибелі (згідно з інформацією судмедекспертизи - помер від гострої ішемії та серцевої недостатності).
     Георгій Вагаршакович Арутюнян - Герой України (посмертно).
  Народився 4 липня 1960 року в Батумі. Вірменин. Мешкав у містіРівне, член місцевої "Свободи". Залишилось дві доньки, молодшій-3 роки.
   Застрелений 20 лютого 2014 року снайпером поблизу Монумента Незалежності в Києві. Тіло перенесли до Михайлівського Золотоверхого собору.

  До цієї дати в читальному залі представлено книжкову виставку "Любіть Україну, як вірні сини, що життя віддали на Майдані всі, як герої".



Немає коментарів:

Дописати коментар