понеділок, 4 червня 2018 р.

"Захист дитинства у цілому світі - це місія честі, любові й добра"

З 2.06.2018 р. по 30.06.2018 р. до Міжнародного дня захисту дітей в бібліотеці представлена виставка-огляд 
"Захист дитинства в цілому світі - це місія честі, любові й добра".

  1 червня у всьому світі відзначають Міжнародний День захисту дітей.
 Міжнародний день захисту дітей було проголошено в 1949 році.
 В 1959 році Генеральна Асамблея ООН прийняла декларацію прав дитини. 




 


 
Принципи декларації прав дитини передбачають: дитина повинна мати право на ім'я, громадянство, користуватися всіма благами соціального забезпечення, вона має бути захищена від усіх форм жорстокості та експлуатації. Документ, який, до речі, в Україні набув чинності з вересня 1991 року, наголошує, що діти повинні виховуватись в дусі взаєморозуміння, дружби між народами, миру та братерства. Глибоким змістом наповнені рядки Декларації про обов'язки людства надавати дітям все найкраще для їхнього духовного і фізичного вдосконалення, про гарантії використання їх здібностей на благо суспільства. 
 В 1989 році ООН прийняла окремий документ під назвою «Конвенція про права дитини». Конвенція - це міжнародна угода. У ній держави беруть зобов'язання дотримуватися прав кожної дитини. І наша держава також підписалася під цим документом, а отже, пообіцяла світові піклуватися про своїх маленьких громадян. Сьогоднішні діти - це майбутні дорослі XXI століття, і наше завдання допомогти їм засвоїти соціально-правові принципи, які закріплені в Конвенцій ООН про права дитини.
 Конституція України надає дітям рівні права незалежно від походження, не допускає ніякого насильства над дитиною та її експлуатації. Держава бере на себе утримання та виховання дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, заохочує і підтримує благодійницьку діяльність щодо них.
  2 червня 2005 року прийнято Закон України "Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей". 
  7 листопада 2017 року прийнято Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій безпеки дітей". 
 Нині Україна просувається по шляху побудови правової держави. Дуже важливим є формування нового правового мислення, набуття знань про життєво необхідні закони й уміння використовувати їх у повсякденному житті. 
  Запам'ятайте! Не бійтеся звертатися до нормативно-правових актів.
   Закони треба знати!
   Закони треба поважати!
   Закони треба виконувати!







Немає коментарів:

Дописати коментар