вівторок, 19 квітня 2016 р.

Презентація виставки картин
"Хай не повториться горе Чорнобиля - лихо людської біди" учнів художньої школи №9
16.04.2016 р.


  Викладач Петренко Анастасія Олександрівна представила присутнім своїх вихованців - учнів художньої школи №9. Анастасія Олександрівна зазначила, що не зважаючи на юний вік, про аварію на ЧАЕС діти багато знають. Через призму свого чутливого світосприймання вони спробували відтворити наслідки страшної для людства техногенної ядерної катастрофи. 
     Юні художники з задоволенням презентували свої картини.


  Хацько Ілля представив присутнім свою картину "Приборкувач". З метою вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, він зобразив  приборкувача в образі Ангела, який рятує Землю від невидимого атомного руйнівника.

  Квітнуть і родять сади, ніхто не споживає тих гірких плодів, не йде до лісу за його цілющими дарами. Це - земля Чорнобиля, це чорнобильські стежки, зарослі травами, якими рідко коли зараз ступає нога людини. Але не зважаючи ні нащо, діти вірять в краще майбутнє - в те, що тут будуть жити люди, будуть милуватися красою рідної природи, оселі стануть затишними і домашні улюбленці    будуть  тішити й радувати своїх господарів.   

   
   


   


   Лісіцина Віолетта на своїй картині "Мешканець "Полісся" зобразила пухнастого котика й квіти едельвейсу. На її думку -  це  символи продовження життя. 


 


    Гайструк Анна представила присутнім свою картину під назвою "Квітка надії". Назва картини говорить сама за себе.

 

   На Картині Мовчан Діани "Через призму часу" зображена лисичка. Юна художниця вірить в те, що  чорнобильська земля відродиться і можна буде  прогулятися  лісом, і, можливо, зустрітися з лісовими мешканцями.
 


   На своїй картині "Життя після" Кузнецова Євгенія зобразила кішечку з  кошенятами, так як вірить, що чорнобильську землю заселять здорові, не вражені променевою хворобою і не мутовані звірі й птахи. 
  Бібліотекар Абакумова Тетяна Денисівна подякувала юним художникам за прекрасні картини. Вона зазначила, що такі заходи сприяють формуванню у підростаючого покоління екологічної культури, виховання відповідального і дбайливого ставлення до природи, збереження та усвідомлення знань про історію страшної для людства  ядерної катастрофи - аварії на Чорнобильській АЕС.



1 коментар: