четвер, 14 квітня 2016 р.

Презентація виставки картин "Дзеркало душі"
художниці Блажевич Олени Юріївни
13.04.2016.р.

  Персональну виставку презентувала художниця Блажевич Олена Юріївна. Олена Юріївна народилась у м. Києві в родині службовців. У 1981 р. закінчила 8 класів середньої загальноосвітньої школи та повний курс навчання Київської дитячої художньої школи №2, вступила до Київського художньо-промислового технікуму.
     У 1985 р. закінчила навчання у КХПТ (зараз це Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва ім. М.Бойчука) за фахом художник-оформлювач.
     З 1999 р. навчалась у Київському міському педагогічному університеті ім. Б.Д.Грінченка, який закінчила з відзнакою у 2003 р. та одержала диплом за спеціальністю педагогіка і методика середньої освіти, "Образотворче мистецтво", вчитель образотворчого мистецтва та художньої культури.
      З 1991 року працювала керівником гуртка "Основи дизайну" в центрі науково-технічної творчості молоді "Сфера" та викладачем в Мистецькому коледжі художнього моделювання та дизайну у м. Києві.
     З 2005 р. працює викладачем малюнку та декоративно-прикладного мистецтва на факультеті образотворчого мистецтва в Київській дитячій Академії мистецтв. Працює зі студентами в різноманітних художніх техніках, головним напрямком творчості є паперопластика.
   Приймала участь у багатьох Всеукраїнських мистецьких проектах та виставках Спілки художників України та Міжнародних виставках. Свої творчі роботи створює в техніці орігамі, витинанки та графічних техніках.


   Олену Юріївну прийшла підтримати її родина: батько, мати і донечка Тетяна. 
    На виставці "Дзеркало душі" представлені роботи у техніці фотопринт-колаж за темою "Щоденник бабусі Галини".  Це сімейний родовід, створений на основі фактично-документального матеріалу: старовинних фотографій та сторінок щоденника, які залишила бабуся чоловіка Олени Юріївни. 


 


  Завдяки використанню старовинних фотографій, передана історія сімейного родоводу. Перед нашими очима розгортається картина минулої історичної епохи, починаючи з 1914 року. 

   


   Роботи ілюстровані графічними малюнками видів Києва початку ХХ століття.   Цікавим є те, що в деяких роботах використані графічні малюнки гелевою ручкою  дочки майстрині - Тетяни. Вони випромінюють тепло, радість і любов до рідного міста та людей, які жили й живуть у ньому. 

   


 


    В картинах також використані щоденникові записи бабусі Галини, які передають неповторні моменти з її життя. Наприклад, зустріч з імператрицею  Марією Федорівною - матір'ю Миколи ІІ, коли вона приїжджала до Києва у грудні 1916 року.

   


   Дивлячись на ці неповторні фотоколажі, ми бачимо не лише обличчя родичів Олени Юріївни, а й її душу - чарівну, неповторну. Майстриня глибоко проникає в те, чим вона займається, тонко відчуває душевно-емоційне багатство кожної постаті на своїх картинах. Це є яскравим свідченням високого професіоналізму автора цих робіт. 

  На виставці також представлене декоративне панно під назвою "Життєвий шлях", яке виконане з кольорового паперу в техніці модульне орігамі. Ця робота дуже зацікавила відвідувачів виставки. Діти задавали багато питань, щодо техніки її виконання.
 


 



   


   Дуже цікавими є натюрморти, виконані акварельними фарбами.







   


   Серія графічних  начерків з альбому "Квіти з весни до осені" - це малюнки з натури, виконані гелевою ручкою та маркером.














Немає коментарів:

Дописати коментар