середу, 24 лютого 2016 р.

Вечір-зустріч з ветеранами афганської війни
"Вічна слава безсмертю хоробрих, які кличуть на подвиг живих!" І.Нехода
23.02.2016 р.


   Кожен рік віддаляє нас усе далі і далі від страшної й жахливої афганської війни, яка непроханим гостем увірвалася в життя українців. На цій війні загинуло 3360 наших воїнів. Більше сотні повернулося з цієї війни інвалідами. 

 



   Щоб вшанувати воїнів, які вижили в тій страшній бойні, щоб їх спогади, розповіді пройшли через серця дітей, щоб вони розуміли, що найстрашніше і найбезглуздіше в світі - це війна та  схилити голови перед світлою пам'яттю полеглих, провели вечір-зустріч з ветеранами-афганцями. Для колишніх солдатів та офіцерів події тієї жорстокої війни залишаються живим болем, у їх душах все ще живе війна.
   


    До останнього подиху їм 
не забути біль втрат. Звісно, все пережите залишило тяжкий слід і в пам'яті, і в душі. Їм досі важко повертатися до тих чорних сторінок у їхньому житті, та ще важче вирвати їх, знищити і забути.

 


    Спогади "афганців": полковника Данилейко Віктора Федоровича, полковника медичної служби Матвеєва Володимира Олександровича, сержанта Єпіфанова Євгенія Геннадійовича - тоненький струмок, що підживлює військово-патріотичне виховання підростаючого покоління. 

   


   Діти дуже мало знають, що ж насправді відбувалось тоді в Афганістані. Вони уважно слухали прості, безхитрісні розповіді, адже їх герої - звичайні люди, які звикли називати все своїми іменами.  


 
 


    Потрапивши на палаючу афганську землю, вони всім серцем прийняли її біль, як свій, і мужньо захищали інтереси її багатостраждального народу. Всі вони впевнені в тому, що  зброю треба брати в руки тільки для захисту Батьківщини. 

 


   Із захопленням присутні зустріли пісенний виступ учасниць самодіяльного колективу   "Голосіївські наспіви" Голосіївського будинку ветеранів. Їх виступ отримав шквал овацій.



 


  Діти подякували воїнам-афганцям за  героїзм та мужність, проявлені на афганській війні і запевнили,  що вони будуть гідними їх подвигу. 
  На жаль, про війну діти знають не лише зі слів ветеранів-афганців. Події на Сході України не залишають байдужими їх маленькі серця. Учні 7 а класу школи №220 розом з класним керівником Ткач Юлією Борисівною заспівали пісню "Ми за мир" на слова Марічки Білівської (Гошовської) та Оксани Первової-Рошки, музика Оксани Первової-Рошки. У своїй пісні вони бажали всім благодаті, миру, душевної величі, непохитної віри в кращий завтрашній день.
   Так хочеться, щоб не було війни, щоб повернулися живими усі, хто виборює нам право жити під мирним небом, гордо несучи прапор волі, єдності та миру на рідній землі.



В бібліотеці організована книжкова виставка "Афганістан болить в душі моїй"












1 коментар:

  1. Висловлюємо щиру вдячність працівникам бібліотеки,організаторам вечора-зустрічі з ветеранами афганської війни! Ми будемо пам'ятати трагічні події минулого, щоб не допустити повторення у майбутноьму.Бажаємо всім мирного неба! Учні 7-А класу спеціалізованої школи №220 м. Києва.

    ВідповістиВидалити