вівторок, 16 лютого 2016 р.

"Душа закохана твоя"
(інтимна лірика українських поетів)


  15.02.2016 р. наш затишний читальний зал зібрав любителів і шанувальників красного слова, які цінують і розуміють силу поезії, люблять читати вірші про кохання.   А це учні 10 класу школи №220 та їх вчитель  української мови та літератури Горбенко Оксана Володимирівна.
   
   
   Літературну зустріч розпочала бібліограф Крута Вікторія Іванівна, яка зазначила, що наша Батьківщина багата талановитими поетами. Це люди  незвичайні:  наділені Божою іскрою, з образним, багатобарвним сприйняттям світу, з очима широко відкритими для всього прекрасного.
 

   Великий поціновувач поезії,   активний читач бібліотеки, Петраков Олег Васильвич  вважає, що  кожен вірш - це сповідь поета, незабутній епізод із його життя. І лише вірш, що звучить в унісон із настроєм і почуттями читача, зачіпає його. Цього вечора із уст Олега Васильовича лунала виключно інтимна лірика.   Олег Васильович натхненно та  чуттєво прочитав вірші про кохання  відомих українських поетів, які особливо запали йому в душу. Це такі поети, як Ліна Костенко, Василь Симоненко, Олександр Олесь, Володимир Сосюра.
 

   Завдяки незрівнянним рядкам поезії про любов, атмосфера в залі стала емоційною та душевною. Учні з захопленням слухали інтимну лірику Т.Шевченка, М.Рильського, П.Тичини, М.Стельмаха у виконанні Вікторії Іванівни.

 

    Вчитель української мови та літератури Горбенко Оксана Володимирівна відзначила: "Сьогодні ми  слухали поезії про кохання різних часів та авторів. Вони всі різні, але їх об'єднує одне прагнення - зробити світ кращим, добрішим, духовно багатшим."  

   Отже, любіть поезію, читайте її, коли вам хочеться чогось гарного, величного, коли ваша душа співає чи плаче, бо в поезії ви знайдете відповідь на багато питань.























Немає коментарів:

Дописати коментар