вівторок, 19 листопада 2019 р.

Людським теплом та добротою хай зігріваються серця



   16 листопада – Міжнародний день толерантності. Цей День був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО.
У перекладі з латинської «tolerance» означає «терпіння».
  І ми не могли обминути таку важливу подію. 

  Сьогодні слово "толерантність" одне з найпопулярніших, найуживаніших у світі. У нашому суспільстві все частіше з'являється воно у лексиці державних, громадських, культурних діячів, журналістів - усіх тих, хто причетний до процесу демократичних перетворень. 
         А як толерантність розуміють користувачі бібліотеки?
   З цією метою 16.11.2019 р. разом з користувачами бібліотеки створили Дерево толерантності «Людським теплом та добротою хай зігріваються серця».
   На символічному дереві усі бажаючі прикріплювали власноруч підписані листочки з рисами характеру, які притаманні толерантній людині: терпимість до чужих думок, вірувань, поведінки, повага та визнання рівності інших, милосердя, співчуття, любов, прощення, співпереживання. 
   Але, насамперед, толерантність - це мир.  Сьогодні на Сході України лунають постріли і гинуть люди. Тому  як дорослі, так і діти розуміють цінність миру для своєї держави і її суверенітету.















































Немає коментарів:

Дописати коментар