четвер, 21 листопада 2019 р.

21 листопада - День Гідності і Свободи

  

  З 10.11.2019 р. по 30.11.2019 р.  до Дня Гідності і Свободи представили виставку-вшанування  «Небесна Сотне! Вас нам не забути в мільйонах українських сердець». 

   21 листопада 2013 р. Кабінет Міністрів України повідомив, що наша держава зупиняє курс на євроінтеграцію, що Європа стала не вигідною для неї. 
  

  

  Це викликало обурення українців, які  того ж дня вийшли на Майдан Незалежності на мітинг, що переріс у всеукраїнську акцію протесту - Євромайдан. Майдан ожив! Ожив у серцях великого народу, який вийшов відстоювати гідність і майбутнє нашої України. Тут об'єднався спільною думкою народ України. Пліч-о-пліч стали разом схід і захід, південь і північ. 

   Події останніх місяців 2013 р. і початку 2014 р. перетворилися на справжню національну боротьбу, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. Пробудилася приспана роками національна свідомість людей. І за цю боротьбу, за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них - молоді й сильні. Ті, що тільки починали жити.


  І наша виставка присвячена Героям Небесної Сотні, які своїм життям викупили свободу для мільйонів українців і дали шанс збудувати нову демократичну правову державу.
...Небесна сотня в вирій полетіла...
На небі спокій їх чекає вже;
І Вічна Пам'ять на землі настала.
За них ми Богу молимось лише,
Та промовляєм: Слава! Слава! Слава!
В. Ламар







Немає коментарів:

Дописати коментар