вівторок, 19 березня 2019 р.

21.03.2019 р. - Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації

З 10.03.2019 р. по 31.03.2019 р. представлена виставка-знайомство "ООН проти геноциду та расової дискримінації".

 Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації відзначається щорічно 21 березня.
   В цей день в 1960 році поліція відкрила вогонь і вбила 69 людей в ході мирної демонстрації протесту проти законів апартеїду, яка проходила в Шарпевілі (Південна Африка).

 
 Ця подія сколихнула світову громадськість і призвела до того, що ООН почала активно боротися проти расової дискримінації в світі. Расова Дискримінація - це міжнародне правопорушення, яке полягає в  утиску прав людини за ознакою раси, а також пропаганді расистських ідей. 


 ООН закликала міжнародне співтовариство докласти ще більше зусиль для боротьби з будь-якими формами і проявами расової дискримінації. 
    В цей день всі люди на нашій планеті повинні замислитися над тим, скільки лиха і нещасть принесла расова дискримінація.  Її прояви  є злочином проти людської гідності. Адже не можна принижувати і переслідувати людину тільки за колір її шкіри. 
  На думку ООН, дискримінацію також можна вважати важливою перешкодою на шляху до економічного і соціального розвитку. Ускладнює вона і процеси міжнародного співробітництва та підтримання миру.
  У цей день ООН щорічно звертається до керівників усіх країн із закликом дотримуватися Декларацію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації і Загальну декларацію прав людини. 


Немає коментарів:

Дописати коментар