середу, 24 травня 2017 р.

Літературно-музичний вечір до 105-річчя від дня народження М.П.Стельмаха


23.05.2017 р.
"...Земля моя, запашна, барвінкова,
Ріки медові, дощі золоті,
Тільки б побачить тебе у обнові,
Більше нічого не хочу в житті." 
М.П.Стельмах
    Літературно-музичний вечір присвячений людині, ім'я якої носить наша бібліотека і 105-літній ювілей (24 травня), якої відзначає вся Україна - Михайлу Панасовичу Стельмаху. 
   
Справжні письменники виходять з народу, вони є дітьми його душі співучої й красивої. Народ вручає їм раніше за всіх вчителів свою любов до рідного слова. 
  М.Стельмах виправдав ці сподівання: почавшись як письменник, вибившись із землі української чистим джерелом, він слово своє зробив окрасою нашої літератури, приніс до неї скарби цінні, оригінальні, самобутні.
     Висловити свою любов і вдячність одному з найвідоміших українських письменників - Михайлу Стельмаху, завітали 
учні 5 класу ліцею №227, користувачі бібліотеки, творчий колектив ветеранів "Голосіївські наспіви". 
     Яким був при житті наш улюблений письменник і поет розповіла присутнім бібліотекар Крута Вікторія Іванівна.
 Вікторія Іванівна докладніше зупинилася на поезії Михайла Панасовича. Вона проникнута оптимізмом, народними мотивами, пронизана веселковими барвами. В ній панує любов до рідної землі й праці на рідній ниві, до простих людей. В поезіях поет висловлює свої мрії й думки, глибоке почуття громадянського обов'язку і відповідальності за власну творчість. 
  

    Особливо його поезії  люблять діти. Вони з цікавістю слухали вірші талановитого автора, які декламували головний бібліотекар Хілько Людмила Михайлівна та Крута Вікторія Іванівна.


 


  Ансамбль "Голосіївські наспіви" подарував присутнім українську пісню, яку так любив Михайло Стельмах і про яку він 
писав :"...без пісні я не можу працювати, жити навіть дня."
 

  Учасниці ансамблю надзвичайно творчі, талановиті, позитивні, відкриті люди. Від них не тільки пісня, від них промениться світло і любов до людей. І діти відчули цю любов. Вони невщухаючими оплесками нагородили співачок.

  Завідуюча бібліотеки закінчила свято словами Михайла Стельмаха, який дякуючи за визнання сказав: "Земний уклін моєму народові за всі його щедроти, за його великодушність до нас, письменників, і за те, що він вклав у наші серця безмірну любов до людей і казковий вогонь Прометея." Надія Гордіївна закликала читати твори Михайла Панасовича Стельмаха і якомога частіше відвідувати бібліотеку.



     

Немає коментарів:

Дописати коментар