вівторок, 15 березня 2016 р.

Відкриття виставки Наталії Володіної-Панченко
"Родовід. Золотий фонд"
12.03.2016 р.

  "Творення людини - найвище напруження всіх сил. Це і життєва мудрість, і майстерність, і мистецтво".
                        В.Сухомлинський 

  Свою виставку презентувала Наталія Віталіївна Володіна-Панченко. Художниця народилася у м.Києві. Закінчила з відзнакою Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва ім. М.Бойчука (відділення художнього оформлення) та Львівський поліграфічний інститут ім.І.Федорова (графічний факультет).
   


 


   Нині вона - художник-графік, член Національної спілки художників України, заслужений працівник культури України, член РО "Арт-терапевтична Асоціація", член-кореспондент Міжнародної Академії біоенерготехнологій, викладач композиції та комп'ютерної графіки Київської дитячої Академії мистецтв. 



 


   Роботи художниці зберігаються в Національній спілці художників України, Казанському художньому музеї, в приватних колекціях багатьох країн світу.
    

   

   Вагоме місце в творчому доробку мисткині займає поєднання графічного й фотографічного мистецтва. Використовуючи традиційні та сучасні новітні технології і можливості графічного мистецтва, винаходить свою власну, авторську техніку, поєднуючи її з репринтним друком, каліграфією, гелевими ручками.
   


   


   Взявши за основу репринти старих фотографій, Наталія Віталіївна створює справжні витвори мистецтва. 
 Пропонована виставка "Родовід. Золотий фонд" містить 26 робіт, в яких художниця втілює ідеї, що хвилюють її як творця і як людину.
 


     

     Рід, родина, сім'я - найдорожче для кожної людини. Це гавань, з якої ми виходимо у широкий світ, ім'я якому - життя. Для кожної людини важливо знати своє коріння, шанувати свій рід та рідну землю, берегти пам'ять своїх предків та передавати її нащадкам. 
   
       На фотоколажах відображена історія конкретних людей, конкретних сімей. У підтекстовках автор зазначає прізвища дійових осіб світлин, що перетворює їх в своєрідні документи епохи.
    Чарівно виглядає добірка старих фотографій родичів Наталії Віталіївни - оригінали більш як сторічної давності, цікаво доповнені авторськими графічними деталями.

    Виставка змушує глядача зупинитись, задуматись і зосередитись на цінностях одвічних, неминущих, погортати сторінки сімейного альбому, вдивитись в обличчя своїх предків, закарбовані у світлинах. 
 Художниця підказує емоційний, творчий шлях збереження свого родоводу.




Немає коментарів:

Дописати коментар