понеділок, 14 березня 2016 р.

Презентація книги Ірини Іванченко "Прощеное воскресенье"
12.03.2016 р.

 "Неділя прощена прийшла,
Усім прощення принесла.
Прощення просимо у Бога,
Щоб Україна розцвіла."
                         Погрібна Т.

  Світ втратив би сенс, натхнення до життя та високих почуттів, якби не було поетів і романтиків.  Вони своєю творчістю лікують і відроджують серця людей, примножують красу завдяки звучанню поетичного слова.
    На зустріч з користувачами бібліотеки завітала прекрасна поетеса Ірина Іванченко - член Національної спілки письменників України, лауреат Всеукраїнської літературної премії НСТУ ім. М.Ушакова (2010 р.), дипломант Міжнародної літературної премії ім. Ю. Долгорукого (2011 р.), Міжнародної премії ім.Андрія та Арсенія Тарковських (2012 р.), переможець Всесвітнього поетичного конкурсу "Емігранська ліра" в номінації "Незалишена країна" (Бельгія, Франція 2013 р.). 
     В творчому доробку поетеси  п'ять книг віршів: "Возьми меня в ладони" (1995 р.), "Дворы и башни" (1995 р.), "Бес сомнений" ( 2011р.), "Прощеное воскресенье" (2014 р.).
    Поетеесу присутнім представила Логвиненко Зоя Антонівна - редактор ЦРБ ім. М.Некрасова. Вона коротко окреслила основні віхи біографії Ірини Альбертівни.
   

   Ірина Іванченко презентувала присутнім свою останню книгу "Прощеное воскресенье". 
   Ця книга про найголовніше - любов у всіх її вимірах, віру, надію на мир. 
    Вірші досконалі, завершені, глибоко змістовні, тематика різнопланова. Це  і спогади дитинства, юності, материнство, людські стосунки. А ще багато віршів про рідне місто Київ. Поетеса пише про Київ,  як про живий організм, наділяє його великою духовною силою.
    Ірина Альбертівна читала свої вірші чуттєво, проникливо. І за кожним прочитаним рядком відчувається особистість автора, вміння бачити в звичайному щось особливе і показати це читачу.
   


   Бібліотекар Крута Вікторія Іванівна прочитала вірші, які їй найбільше сподобались.


   


    Своїми думками про творчість Ірини Іванченко поділились:
Якушко Тетяна Олексіївна - заступник директора Державної бібліотеки України для юнацтва,

 


   
   Растовецька Анна Леонідівна - заступник директора ЦРБ ім.М.Некрасова по роботі з дітьми,







   Майборода Ольга Іванівна - поетеса, керівник поетичної студії "Мрія".
 

    Завідуюча бібліотеки Дрозденко Надія Гордіївна подякувала Ірині Альбертівні за прекрасні вірші та книги подаровані бібліотеці, промовцям - за творчі думки, які вони вплели в віночок її поезій, учасникам вечора - за присутність. Взагалі вітань цього вечора було насипано щедро, мов добірним зерном.








1 коментар:

  1. Велика подяка організаторам від колег, а пані Ірині Іванченко від читачів Державної бібліотеки України для юнацтва.

    ВідповістиВидалити