четвер, 9 квітня 2015 р.

"Біблійні мотиви у вишивках народних майстрів".

  Презентація виставки приурочена до Великодня. Автори виставки - переселенці із Донецької області Самикіна Надія Іванівна та Бєлан Юрій Федорович. Це справжні патріоти України. Вони за єдину неподільну Україну, і бачать її саме унітарною, а не федеративною. А найбільше їх бажання, щоб війна в їхньому краї якнайшвидше закінчилася, і щоб була вона останньою в Україні.




  В залі зібралися мешканці масиву Теремки ІІ -    поціновувачі вишивки бісером. 
    На присутніх дивилися святі лики. Тихою радістю вигравав бісер на іконах, і здавалося, що ніжне сяйво наповнило бібліотеку: сяйво чистого таланту, подарованого самим Творцем.





 


  Відкрила виставку завідуюча бібліотеки Дрозденко Надія Гордіївна. Вона представила глядачам авторів виставки та провела пізнавальний екскурс в мистецтво вишивки бісером.
 

  Надія Іванівна та Юрій Федорович радо презентували свої власні роботи та розповідали про особливості кожної з них.

 

  Зворушливим був виступ голови ради ветеранів масиву Теремки ІІ Никанорова Костянтина Михайловича, який подякував авторам виставки за їх патріотичний дух, громадянську позицію. Побажав творчих успіхів, натхнення, єдиного і жаданого миру в Україні, аби творити і споглядати красу без розриву снарядів та диму вибухів.

 

  Своїми враженнями від виставки поділився Хомич Микола Васильвич. Від щирого серця говорив теплі слова на адресу авторів виставки. Він наголосив на тому, що неймовірна сила благодаті, добра і віри пломениться від ікон. Вони пробуджують у душі світло, спокій, умиротворення, і молитва проситься до вуст.

 

  Бард Іщенко Руслан подякував Надії Іванівні та Юрію Федоровичу за їх патріотичний дух, любов до матінки України та Донецького краю і заспівав для дих романси.


 

   Висока творчість, суцвіття позитивних емоцій, радість, гармонія взаємопорозуміння -   і все це відбулося в суботню днину.

Немає коментарів:

Дописати коментар