вівторок, 6 січня 2015 р.

З 3.01 по 15.01.2015 р. представлена виставка-ювілей
до 80-річчя від дня народження В.Симоненка 
"Україно! Доки жити буду, доти відкриватиму тебе" В.Симоненко

"Над Симоненком лебеді летять...
І Вам, Василю, у віках лежать
І слухать крізь барвінок Україну.
                                      Наталія Баклай 

   Василь Симоненко - одне з найбільш значущих імен української поезії.  Одне з тих імен, що стало синонімом слів Правда, Поет, Патріот. Пристрасно висповідана ним свята синівська любов до матері України, незборимий протестний дух проти тиранії і фальші будь-яких проявів і ступенів піднесли його ім'я і до висот справжньої народної поезії, і до висот непідробної всенародної любові.
   Творчість Василя Симоненка засяяла на небосхилі української літератури яскравим сонцем, яке висвітило вартісні скарби незборимого духу нашого народу. Вона непідвладна часу.
   Василь Симоненко став нашою гордістю, нашою невмирущою історією. Він став дорогим і близьким для кожного, хто безмежно любить свій народ, свою Батьківщину. Його ідеали стали нашими ідеалами, а тому творчість поета буде вічною, як і народ, з якого він вийшов!
       Є на світі поети, без яких їх доба могла б обійтись, нічого не втративши. А є й такі, що стають виразником свого часу, живими нервами його, інші - часткою нашого буття, повітрям, яким ми дихаємо.
       Саме до останніх належить Василь Симоненко.



Немає коментарів:

Дописати коментар