понеділок, 8 грудня 2014 р.

Урок музичної терапії "Ефект Моцарта".
 

Музична терапія відома в світі з давніх часів, як один з найсильніших засобів лікування та заспокоєння людських душ.  
   Захід розпочався з гармонізуючого музично -  терапевтичного тренінгу.
 
 Про мистецтво сприймання музики розповіла співачка та музичний терапевт, вчитель і керівник гуртка музичної терапії в Київському ліцеї №157, організатор і ведуча концертів Київського моцартівського товариства "Чарівна флейта" Наталія Романова, яка разом з викладачами, музикантами та психологами створила учбову програму з  музичної терапії.

 



Програма затверджена Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України в 2012 році для використання в загальноосвітніх закладах України. 
   "Яка глибина, яка сміливість і стрункість!" - цими влучними словами видатний
О. Пушкін дає оцінку творчості геніального австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта. Сонячно ясним і незбагненно загадковим, простим і безмірно складним, глибоко людяним і вселенським, навіть космічним виявляється світ моцартівської музики. На  уроці музичної терапії Наталія Романова  цікаво розповіла про життєвий і творчий  шлях  та чудодійну силу музики Моцарта.

 
 Присутні насолоджувались справжніми перлинами вокального мистецтва.  Увазі слухачів були представлені арії   Розіни і Керубіно   з опери В. А. Моцарта "Весілля Фігаро" у виконанні Наталії Романової.  

 



 


   Наталія Романова  прочитала вірш
Д. Самойлова  "Дуэт для скрипки и альта", присвячений В. А. Моцарту.

 
Анжеліка Горохова - концертмейстер танцювального колективу "Кияночка" зіграла на роялі сонату № 2 для фортепіано В. А. Моцарта.

  В проекті "Симфонія здоров’я" в серії "Гармонія Всесвіту" вийшла книга Наталії Романової "Музыкальная терапия. Колыбельные песни мира".
  Яскрава, вишукана та гармонійна концертна програма прийшлась до смаку усім шанувальникам творчості геніального композитора та дала можливість краще познайомитись з його творчістю.
  Сольний виступ Наталії Романової продемонстрував широкі виконавські можливості, високий професіоналізм та велику творчу активність.

Немає коментарів:

Дописати коментар