середу, 14 травня 2014 р.

Вечір-зустріч "За Вашу мужність вдячні ми, народу українського сини".

Гудов Володимир Анатолійович - ліквідатор аварії на ЧАЕС, автор книги "731 спецбатальон" поділився своїми спогадами з учнями. Він розповів про те, що 800 чоловік 731 спецбатальону були призвані із запасу райвоєнкоматом Міністерства оборони на ліквідацію наслідків аварії. Їм тоді було від 20-ти до 30-ти років. Вони виконували найнебезпечнішу і найважчу роботу по ліквідації наслідків на ЧАЕС.  Прибрали тонни радіоактивного сміття, дезактували гектари площ навколо реактора і в його середині. Зараз в живих залишилось 100 чоловік.


 Володимир Анатолійович подарував учням  свою книгу "731 спецбатальон".








Бібліотекар Крута Вікторія Іванівна прочитала вірші, присвячені ліквідаторам ЧАЕС та презентувала виставку- пам'ять "Чорний біль ятрить серця і душі".






Діти, присутні на зустрічі, народилися задовго після аварії.  Для них Чорнобильська трагедія - це частка новітньої історії України. Розповідь Володимира Анатолійовича настільки схвилювала їх маленькі серця, що вони  після зустрічі оточили його і ще довго спілкувалися з ним. Учні були вдячні героям за їх подвиг, за те, що вони рятували станцію і людей, не думаючи про себе, хоч добре усвідомлювали небезпеку. В пам'ять загиблим на Чорнобильській АЕС запалили свічку. 


Вдячні за зустріч, діти подарували герою квіти.







Немає коментарів:

Дописати коментар