понеділок, 17 травня 2021 р.

20 травня - Всесвітній День вишиванки

  До Всесвітнього Дня вишиванки в читальній залі  бібліотеки організували виставку вишиванок «Вишиванка – поема життя, Закодована вічність в узорах» Л. Запрудний. 

    Святу виповнюється 15 років. Ювілейний рік Всесвітнього Дня вишиванки  присвячений українській традиційній музиці та проблемам вирубки лісів, висихання річок і забруднення довкілля пластиком. 

 Запрошуємо вас заглянути в українську хату, що допоможе краще осягнути світ наших предків.  Вона була для українців всесвітом, оберегом, захистком, фортецею. Тому господині дбали про неї, з любов'ю доглядали, прикрашали її вишиванками. 

 Здавна в оселі справжнього українця над образами висіли рушники, на ліжках красувалися вишиті подушки та простирадла, на столах - вишиті скатертини, на стінах - вишиті картини та килими, біля ліжок - домоткані килимки. 

   Виставка унікальна. Так і хочеться зупинитися біля неї, щоб краще роздивитися та помилуватися рукотворними дивами. Від вишиванок, якими користувалися наші предки і котрі сьогодні стають оберегами нашої долі, відчувається тепло, щирість, доброта, а головне - віяння минулого. 

  Роботи вражають своєю оригінальністю, колоритністю, заворожують, притягують погляд. Неабиякими господинями та майстринями були наші бабусі. 

  


  Міняється світ, змінюється мода, а вишиванки не підвладні часу. 


 

 

 Ви також можете у своєму домі створити таку ж неповторну атмосферу.

   



  В цьому вам допоможуть книги і журнали, в яких ви знайдете для себе традиційні колоритні вишиванки, які зроблять ваш будинок по-українськи затишним і привабливим.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар