вівторок, 18 лютого 2020 р.

20 лютого - День пам'яті Героїв Небесної Сотні

  З метою вшанування відваги, сили духу й жертовності громадян, які вийшли на мирний протест й віддали своє життя на Майдані, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України 17.02.2020 р. до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні для учнів 10 Б класу школи №260 провели вечір пам'яті «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України».
    Захід розпочався з виконання Гімну України.



   Бібліотекар Крута Вікторія розповіла учням про події 2014 року,  які вразили весь світ. Зігріта палкими серцями Героїв Небесної Сотні та мільйонами відомих і невідомих героїв наша незалежна, демократична держава показала усьому світу, що українці - міцна духом волелюбна нація. 
    Дітей дуже зворушила розповідь Вікторії Іванівни   про   Войтовича Назарія - наймолодшого з воїнів Небесної Сотні.  Він загинув на Майдані, не досягнувши навіть повноліття.
   Учасниками Майдану були звичайні люди - науковці, підприємці, вчителі, бібліотекарі... Активною учасницею подій на Майдані була завідувач бібліотеки сімейного читання Голосіївської ЦБС Калюжна Любов Леонтіївна. Вона наголосила на тому, що Майдан став місцем правди й свободи, площею добра, тепла, дружби, любові, братерства, взаємодопомоги, самопожертви в ім'я майбутнього України, а голоси учасників Революції Гідності стали нотами потужного гімну волі.
  Любов Леонтіївна закликала пам'ятати величезну самопожертву Героїв Небесної Сотні і зробити все можливе для своєї країни, щоб вона стала справжньою європейською державою.

  На вечір завітав художник, голова правління громадської організації "Славетні епохи України" Дурмасенко Олег Леонідович, який разом зі своїм сином Героєм АТО Дурмасенком Олексієм стояв на Майдані і був активним учасником Революції Гідності. Він зазначив, що Небесна Сотня - це нова легендарна сторінка історії України. Це історія боротьби за кращу долю українського народу, за свободу і незалежність нашої держави. Заради майбутнього для оновленої, кращої України Герої Небесної Сотні в буквальному розумінні виконали те, що кажуть нам рядки гімну - своє тіло і своє життя вони віддали за нашу свободу. Але вони не зникли з буття, а відійшли у вічність і назавжди залишаться у наших серцях.
   Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.






Немає коментарів:

Дописати коментар