четвер, 13 вересня 2018 р.

"Жінки і політика: штурм чоловічих бастіонів"

З 3.09.2018 р. по 30.09.2018 р. в бібліотеці представлена 
виставка-огляд 
"Жінки і політика: штурм чоловічих бастіонів".


    Протягом усієї багатовікової історії жінки  відігравали важливу роль у політичному,  соціально-економічному, та культурному розвитку своєї держави.

  

   
Історія України знає багато славетних жінок, які доклали титанічних зусиль для державотворення.
Результат пошуку зображень за запитом "Княгиня Ольга фото"  

  


  Княгиня Ольга - мудра та Свята державна діячка, жінка, яка змогла потіснити владолюбних мужів, підступних варягів і  на цілих 17 років стала правителем Київської Русі - однієї з наймогутніших держав того часу. 



 Про доньку київського князя Ярослава Мудрого Анну Ярославну папа Римський Микола ІІ шанобливо писав: "У жіночих грудях міститься чоловіча сила доблестей". Хоча у новому житті королеві Франції велося не завжди просто...
Результат пошуку зображень за запитом "Євпраксія фото"



 Євпраксія Всеволодівна - онука великого князя Ярослава Мудрого, дочка київського князя Всеволода також  реалізувала себе в суспільно-політичній сфері. 

  

  Однією з яскравих українок, які нарівні з чоловіками творили національну історію, залишивши у ній глибокий і повчальний слід, була Роксолана (Анастасія Лісовська). Доля цієї жінки склалася так, що вона зі становища невільниці - рабині піднялась на найвищий щабель суспільної ієрархії - до султанші наймогутнішої на той час у світі Османської імперії.


  Активність жінок в політичному житті сучасної України останнім часом зростає. 
 Не дивлячись на стійкі стереотипи, що політика і державне управління - це сфера чоловічої діяльності, жінки наполегливо входять у велику політику і закріплюються на різних політичних рівнях.





   Якщо ви хочете більше дізнатися про жінок-політиків завітайте до бібліотеки і перегляньте виставку-огляд "Жінки і політика: штурм чоловічих бастіонів".







Немає коментарів:

Дописати коментар