понеділок, 12 лютого 2018 р.

"Стрітення Господнє"


  11.02.2018 р.  провели годину духовності "Стрітення Господнє", на якій розповіли  не лише про історію та традиції Стрітення, а і про прикмети та ритуали цього свята.



 Стрітення вважається одним із Дванадесятих свят у християнстві і по праву входить у число найбільш важливих подій у церковному календарі. Воно відзначається вже не одне тисячоліття -  саме 15 лютого. 




 В перекладі з церковнослов'янської мови перша частина назви великого дня перекладається як «зустріч». Таке слово входить у назву свята не даремно, адже воно нагадує всім віруючим про одну дивну подію, що сталася трохи більше 2000 років тому. Саме у визначений пророками день відбулася зустріч Старого і Нового Завіту священної Біблії в особі старця Симеона і немовляти Ісуса. Старець чекав цієї події цілих 300 років, і до кінця свого життя йому вдалося побачити Господа в особі новонародженого немовляти в храмі на руках у матері. Саме завдяки цій історії і виникла назва одного з найбільш великих свят у церковному календарі. 
   Також це свято знаменує зіткнення холодної зими та теплої весни, а люди протягом століть спістерігають за протистоянням, намагаючись з'ясувати переможця.


Немає коментарів:

Дописати коментар