понеділок, 3 жовтня 2016 р.

ОСББ - господарі у власному домі
29.09.2016 р.




  З метою реформування комунального господарства в Україні прийнято закон "Про права власності у багатоквартирному будинку", який дозволяє громадянам реалізувати свої права на управління багатоквартирними будинками.
   Однак ці революційні зміни викликали багато запитань. Найбільше суперечок і непорозумінь навколо створення ОСББ. 
 Ряполов Сергій - голова громадської організації "Свій дім", яка діє в рамках реалізації грантового проекту з децентралізації та енергоефективності "Збережи свій дім", здійснив безкоштовний семінар. 
  Він провів роз'яснювальну консультаційну роботу з населенням мікрорайону та користувачами бібліотеки. Сергій наголосив на тому, що беручи безпосередню участь в управлінні багатоквартирним будинком, можна впливати на рівень і якість послуг, контролювати тарифоутворення. Він ознайомив присутніх з формами управління багатоквартирним будинком: це можуть бути збори співвласників, ОСББ, або компанія-управитель. Сергій також ознайомив з державними програмами: "Теплі кредити" та "Комплексна програма підвищення енергоефективності та житлово-комунальної інфраструктури міста Києва на 2016-2020 рр."

Немає коментарів:

Дописати коментар