вівторок, 17 травня 2016 р.

Вечір-зустріч з ветеранами Другої світової війни
    
«Спасибі сивочолим ветеранам

За біль і щем, які вони пройшли,

Спасибі, що сьогодні ви ще з нами,

Спасибі, що тоді перемогли.»

                                                              С.Кравченко


(14.05.2016р.)


   Історію не повернути, її неможливо забути. Минають роки, відлітають у вічність. 71 рік, як пролунали останні залпи Другої світової війни в Європі, прийшов довгоочікуваний мир, вистражданий, оплачений найвищою ціною - людським життям. Але роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам'яті імена тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, хто боронив Київ і брав Берлін, воював у партизанських загонах і невтомно працював у тилу.

    Все менше залишається ветеранів у життєвому строю. Війна щодня нагадує їм болем від отриманих поранень, ятрить спогадами про післявоєнну молодість. Скромні, небагатослівні герої-фронтовики - гордість і цвіт нації. 
    Учасниця Другої світової війни Мелашенко Ольга Василівна розповідала про побачене, відчуте, пережите в роки війни. Ці унікальні розповіді з перших уст є дорогоцінним скарбом, бо це свідчення героїв, які ризикували своїм життям в ім'я майбутніх поколінь. 
    Головна складова свята - це вітання ветеранів, які здобули Перемогу у Другій світовій війні. Неперевершені слова-перлини про цінність миру, повагу до подвигу переможців, які відстояли честь, свободу і незалежність України, які очистили рідну землю від нацистської навали, висловлювали учасники свята:  



голова Ради ветеранів мікрорайону Теремки ІІ Никаноров Костянтин Михайлович,







бібліотекар Абакумова Тетяна Денисівна,
   













бібліотекар Крута Вікторія Іванівна









   

 

   Її величність Перемога. Вона бриніла кришталево у слові, витьохкувала солов'їно в піснях, які виконував хор ветеранів "Голосіївські наспіви" та керівник хору "Золота осінь" Корольова Олена Євгенівна. 






  Мушта Іван Юхимович прочитав власний вірш "День Перемоги".

 

   До Дня Перемоги в бібліотеці представлена виставка-вшанування "У слові й пісні ожива безсмертна слава Перемоги" та виставка картин учнів художньої школи №9 "Ми малюємо травень, ми малюємо Перемогу".































Немає коментарів:

Дописати коментар