вівторок, 19 травня 2015 р.

Презентація виставки картин
"Соняшник - народний символ України".


 

    В залі зібралися учні художньої школи №9 та їх рідні. На всіх чекала естетична насолода - помилуватися картинами, на яких пишно й урочисто гарячими пелюстками цвіте соняшник. А й справді, чи є щось виразніше, красивіше, коли соняшник цвіте?
   

  Недарма у народі говорять: "Стоїть гарний як соняшник у цвіту". Золоточубий соняшник  - це не тільки предмет нашого естетичного споглядання, це неповторний і прекрасний народний символ України. Для українців соняшник - один із образів Батьківщини.
 
   

   Тому не дивно, що  діти малювали соняшник - символ любові до Батьківщини, процвітання, єдності та миру. Як сонце для соняшника - єдиний і незамінний орієнтир, так і для дітей Батьківщина - єдина і незамінна цінність.




  Свої таланти презентували юні художники. Соняшник описували у своїх віршах і баладах українські письменники. А скільки соняхів на картинах Катерини Білокур! Юні художники також зобразили це осяйне диво природи у своїх картинах.  




 

   Вони малювали цю сонячну квітку, бажаючи, щоб вона згуртовувала наш народ, живила і давала нам силу та волю, мудрість і наснагу, непохитну віру в кращий завтрашній день, в мирне небо над головою.
 

 

  Соняшник  розписували в техніці гарячого батіку, який є одним з основних різновидів розпису по тканині.





   
     Роботи надзвичайно позитивні, світлі й добрі, несуть в собі відчуття радості. Соняшник на картинах виглядає пишно й урочисто, красиво й лірично, виразно й натурально. При перегляді картин душа кожного розкривається мов квітка соняшника назустріч життєдайному теплу і світлу.
 



 
    Ця виставка саме той випадок, коли хочеться говорити гарні слова в честь юних талантів. Бо переконані : саме в талантах юних знаходить свій життєдайний прояв нове життя,  нові надії і  майбутнє нашої держави - суверенної і незалежної України. 

   
  Та неможливо не згадати педагога Пономаренко Людмилу Сергіївну, під керівництвом якої ці таланти розкрилися. Для Людмили Сергіївни - це не просто розкриття юних талантів, а сенс життя. Людмила Сергіївна - багатогранна творча особистість. Свої знання і вміння вона передає юним даруванням. Людмила Сергіївна привітала своїх вихованців з відкриттям виставки.


   











А ми з радістю до цих привітань приєдналися.



Немає коментарів:

Дописати коментар