середу, 25 лютого 2015 р.

Вечір-зустріч
з ветеранами-афганцями
"А біль Афгану - навіки в душах людських не змовкає".

  З нагоди 26-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану відбулась зустріч ветеранів-афганців з учнями 8а  і 8б класів  школи № 220.
  Ця зустріч - данина пам'яті всім, хто причетний до героїчної і трагічної афганської війни. 
  Ведуча вечора Крута Вікторія Іванівна запропонувала врочисто зустріти  воїнів-інтернаціоналістів  і дружніми оплесками віддати шану їх героїзму, бойовій витримці та відвазі. Вона побажала їм миру,  добра та тепло подякувала за виконану з честю військову присягу та інтернаціональний обов'язок. 
  Вікторія Іванівна запропонувала всім присутнім хвилиною мовчання вшанувати пам'ять воїнів, які загинули під час трагічної афганської війни. 
  Завідуюча бібліотеки Дрозденко Надія Гордіївна провела історичні паралелі з сучасними подіями на сході країни, де тисячі відданих синів України борються за кордони нашої держави, і ветерани афганської війни є прикладом для молодого покоління в тому, як боронити цілісність рідної землі.
  Перед учнями виступив полковник десантних військ у відставці Александров Олександр Георгієвич. І линули до юних сердець прості та щирі слова про правду війни. 
  Олександр Георгієвич з гіркотою згадував сумні сторінки нашої історії і з гордістю про великі подвиги наших воїнів.
   Він висловив сподівання, що бібліотека буде і надалі  продовжувати вшановувати тих, хто пройшов через горнило афганської війни.
  Учень 2-го класу школи №121 Максим Зайчук заспівав пісню "Батькові", присвячену воїнам-афганцям.





   Полковник медичної служби у відставці Матвєєв Володимир Олександрович зауважив, що для ветеранів-афганців слова: Батьківщина, рідна земля, вірність, обов'язок - не просто слова, а переконання і життєва позиція, за яку в роки війни часто-густо доводилося платити занадто високу ціну.

  Сержант у відставці Громський Валентин Борисович потрапив на війну ще зовсім юним - у 18 років. Він з гордістю говорив про те, що наша країна пройде через усі випробування і вийде з них змужнілою, незалежною, єдиною, демократичною державою, і що вони, учні, пишатимуться тим, що живуть в Україні.
  Секретар  спілки ветеранів-афганців Голосіївського району Конопліч Катерина Миколаївна побажала присутнім достатку і здоров'я, мудрості та терпіння, а головне - мирного голубого неба над головою, радості і сонячних днів.

  В бібліотеці організована виставка-пам'ять "Афганістан болить в  моїй душі."
  Яке це диво і світла радість - малеча на сцені. Семирічний Пришляк Іван та п'ятирічна Пришляк Ксенія виконали пісню "Пора в путь-дорогу" на вірші С.Фогельсона, музику В.Соловйова-Сєдова.



  Сльозами наповнились очі присутніх, коли вони слухали власний вірш Іванка  "Бійцям присвячується".
   Ксенія прочитала вірш Н.Забіли "Київ".
  Іванко зіграв п'єсу для фортепіано "Танок Гедіке".







   Іванкові та Ксенії подарували книжки та солодощі.
Фото на пам'ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар